- Jeg var høy på meg selv

NRK-profilen Dan Børge Akerø mener det er sunt å miste bakkekontakten en liten stund.

KJENT FJES: Dan Børge Akerø er for tiden aktuell med spørrekonkurransen «QuizDan» på NRK1. Foto: Anders Myhren/Seher.no
KJENT FJES: Dan Børge Akerø er for tiden aktuell med spørrekonkurransen «QuizDan» på NRK1. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hele Norges TV-konge Dan Børge Akebø (61) var en av landets største kjendiser på 80- og 90-tallet.

Nordmenn satt klistret til TV-skjermene da den blide krølltoppen ledet programmer som «LørDan» og «Talentiaden». I fjor ble han også slått til ridder for sin innsats for norsk musikkliv.

Med den voldsomme eksponeringen i media innrømmer Akerø, i et intervju med Dagbladets «Inne & Ute», at: Han kunne bli vel høy på seg selv.

– Jeg har sagt, og mener helt ærlig, at det er sunt å miste bakkekontakten en liten stund. Men så trenger du noen som kan dra deg ned, kamerater og gode kolleger. Et miljø som ikke bare er en heiagjeng. Men en stund ble jeg drevet av en evig optimisme og et stort pågangsmot.

Men i løpet av årenes løp har Dan Børge forandret seg.

– Jeg er blitt mer tålmodig... Mer ydmyk. Eldre folk i vår bransje kan bli gretne og sure og mene at alt var bedre før. Det er et faretegn. Jeg har gått fra å være eksponent for den totale selvtillit, til å bli rundere i kantene. Før kunne jeg ha flaks som slapp unna de store katastrofene, men i det minste lærer du noe av det, sier han til avisa.LES OGSÅ: - Jeg var sikker på at jeg skulle dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer