Cara Delevingne:

- Jeg var homofob

Stjernen forteller at hun selv ble frastøtt av tanken på partnere av samme kjønn før hun kom ut av skapet.

ÆRLIG OM FORDOMMER: Cara Delevingne vokste opp i en konservativ familie. Her med sin daværende kjæreste Ashley benson, samt artist Halsey og modellkollega Kendall Jenner høsten 2019. Foto: Dimitrios Kambouris/ Getty Images/ AFP/ NTB
ÆRLIG OM FORDOMMER: Cara Delevingne vokste opp i en konservativ familie. Her med sin daværende kjæreste Ashley benson, samt artist Halsey og modellkollega Kendall Jenner høsten 2019. Foto: Dimitrios Kambouris/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal tilbake til 2015. Modellen og skuespilleren Cara Delevingne (28) har fått folk til å snu seg etter henne i mange år, men først for snart seks år siden sto hun frem som bifil.

Det gjorde Delevingne samtidig som hun bekreftet at hun var i et forhold med den ti år eldre artisten Annie Clark (38), også kjent under artistnavnet St. Vincent. De var sammen i halvannet år, før de valgte å gå hver til sitt i september 2016.

Var homofob

At modellen skulle komme ut av skapet var imidlertid ingen selvfølge - skal vi tro henne selv.

- Jeg vokste opp i et gammeldags hjem. Jeg kjente ingen som var skeive, forteller hun skuespiller Gwyneth Paltrow i podkasten «Goop», ifølge Us Magazine.

Videre forteller hun at kunnskapsløsheten hennes førte til at hun selv hadde noe imot skeive.

Bilder fra fest der Cara Delevingne festet med prinsesse Eugenie i London. Video licensed from Splash News Vis mer

- Jeg visste ikke at jeg var homofob. Tanken på å være sammen med noen av samme kjønn - det gjorde meg kvalm. Jeg tenkte «jeg ville aldri, det er kvalmt, ew», sier hun i podkasten.

Videre knytter 28-åringene sine egne fordommer opp mot de psykiske problemene hun opplevde som yngre.

- Jeg kunne korrelere den massive depresjonen og de suicidale øyeblikkene i livet mitt til det, fordi jeg skammet meg så mye over å være «det». Men egentlig var det en del av meg som jeg elsket så mye, og aksepterte.

Delevingne, som også har hatt et offentlig forhold med skuespiller Ashley Benson (31), innrømmer at det fortsatt er en del av henne som vil være streit, og at hennes seksuelle orientering er noe som stadig er i forandring.

I fjor valgte hun for øvrig å heller beskrive seg som panseksuell, noe som betyr at hun tiltrekkes av personer uavhengig av kjønn.

Kom ut til familien

Også tidligere har hun fortalt om oppveksten i en konservativ, britisk familie.

- Jeg vil ikke gjøre familien min opprørt. Jeg var dypt ulykkelig og deprimert. Når du ikke godtar en del av deg selv, eller elsker deg selv, er det nesten som at du ikke er der, sa hun til Variety i fjor.

I intervjuet mintes supermodellen også den frykten og nervøsiteten hun følte på da hun for første gang skulle fortelle faren sin at hun var tiltrukket av kvinner. Beslutningen kom etter at hun opplevde å få kjærlighetssorg etter et forhold med ei jente.

Hun fryktet da at faren ville kaste henne ut.

- Jeg var helt ærlig livredd. Men han sa noe som: «hun er ikke verdt energien, du fortjener å bli elsket». Han var så snill, jeg begynner nesten å gråte av å tenke på det nå, sa hun til magasinet.

LES OGSÅ: Åpner seg om fremtiden med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer