Anja Hammerseng-Edin:

- Jeg var helt vilt nervøs

Håndballstjernen Anja Hammerseng-Edin letter på sløret om ekteskapet.

ÅPNER OPP: Anja Hammerseng-Edin deler åpenhjertig om forholdet sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB
ÅPNER OPP: Anja Hammerseng-Edin deler åpenhjertig om forholdet sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere håndballspiller Anja Hammerseng (38) er for tiden aktuell i NRKs «Mesternes Mester». I tillegg til sin imponerende håndballkarriere, har hun skrevet bøker og er mor til Mio (10) og Leo (3).

Anjas forhold med håndballstjerne Gro Hammerseng-Edin (41) har også fått mye oppmerksomhet i mediene, og paret har blant annet en delt Instagram-profil der de deler bilder fra livet deres.

I et større intervju med Dagbladet Pluss forteller Anja om jakten på drømmene, og røper samtidig noen detaljer om ekteskapet med sin utkårede.

- Redd for å få nei

I Dagbladet kommer det frem at veien til suksess var langt ifra en dans på røde roser. Det skulle imidlertid vise seg at alle gode ting er verdt å kjempe for. Etter å ha kapret hjertet til sin kone, Gro, har duoen vokst seg sterkere sammen.

– Gro er min klippe når jeg står i tøffe ting. Jeg blir slått i bakken over hvor flott jeg fortsatt synes hun er og finner hele tiden nye grunner til å elske henne, forteller Anja åpenhjertig.

Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer

Til tross for at paret er foreldre, var det aldri snakk om å gifte seg. Det var først etter at de ønsket velkommen til lille Mio, at Anja ble opptatt av at de skulle bære samme etternavn.

Til Dagbladet innrømmer hun at det nervepirrende frieriet ikke gikk helt etter planen da Gro skulle avgi sitt svar.

– Jeg var helt vilt nervøs og skalv da jeg fridde. På et eller annet vis var jeg nok redd for å få nei. Så da jeg spurte og Gro ikke svarte, men kysset meg på panna, rakk det å gå veldig mange skumle tanker gjennom hodet mitt. «Hva betyr dette? Hvorfor svarer hun ikke ja? Er det dødskysset?» Det føltes som en evighet! Men hun svarte jo heldigvis ja, da.

Fulgte drømmen

Som tidligere nevnt kan Anja fortelle om den tøffe veien til en plass på landslaget. Etter å ha sagt opp lærerjobben ble det tydelig for Anja at hun måtte følge hjertet og håndballdrømmen.

RØRT: Frank og Eunike har holdt ekteskapet godt skjult, men nå er katta ute av sekken. Video: Rød Løper Vis mer

– Alt falt på plass da jeg selv turte å åpne opp og være ærlig mot den jeg var. Selv om det var kjempeskummelt, forteller hun

Med 38-åringens sterke pågangsmot, er det rimelig å tro at hun kommer langt i årets sesong av «Mesternes Mester».

I forbindelse med programmet delte hun et innlegg om forventningene til den beintøffe konkurransen.

«Takknemlig. Det er det første jeg tenker på. Og ja, det høres rart ut sittende i en 90-grader, når det finnes utallige andre sittestillinger kroppen heller hadde takket ja til. Men det å få være med på dette, virkelig kjenne på idrettens magi igjen, det var gøy», var blant det hun skrev.

LES OGSÅ: - Vi kom oss gjennom krisen i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer