- Jeg var helt sikker på at noe var galt

Fødselen ble et mareritt for Johanna Grønneberg. Kameraene fulgte henne helt inn til fødestuen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I oktober ble programleder Johanna Grønneberg Mesa (33) mor for første gang. Hele svangerskapet og til og med fødselen er behørlig dokumentert i TLC-serien «Johanna: Prosjekt baby». 

I serien lærer Grønneberg alt hun kan om fødseler mens hun vurderer hvordan hun skal føde. Hun har lært flere fødselsteknikker og lurte lenge på om hun skulle satse på en orgasmefødsel. Men datterens ankomst ble ingen nytelse for Johanna.  

Etter 16 timer med veer og intense smerter fikk hun et hormon som satte i gang riene.  
 
- Det gjorde at riene kom hardt, fort og gæli. Smerten var langt unna en orgasme for meg. Jeg visste ikke at jeg kunne skrike sånn.  Jeg var helt sikker på at noe var galt. Jeg vet at dette ikke skal skje. Jeg vet altfor mye om hvordan en fødsel skal være, sier Grønneberg om fødselen. 

Ekstra ille var det fordi hun ikke følte at jordmødrene skjønte hvor vondt hun hadde det.  

- Jeg lurte på om jeg skulle brekke min egen arm for å få dem til å skjønne hvor vondt det var. 

Men etter mange timer med smerte kom endelig lille Savannah til verden. Hollywoodvennene hadde på forhånd stilt spørsmål ved hvorfor Grønneberg orket å «pushe ut ungen selv».

Grønneberg har også tidligere vekket oppsikt med sin ærlige og oppsiktsvekkende tanker om fødsel og svangerskap. Hun vurderte silikoninnlegg etter fødselen, og ble forskrekket da hun oppdaget åreknuter før Fashion Week.  Hun beskrev uken etter fødselen som et helvete og fortalte at hun satt naken i sofaen og gråt.

«Johanna: Prosjekt baby» kan du se på torsdag klokken 21.00 på TLC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer