Jorun Stiansen:

- Jeg var helt i sjokk

Jorun Stiansen delte ut svimlende pengepremie til svigerforeldrene. Det falt ikke i god jord hos alle.

OVERRASKET: Artist Jorun Stiansen fra Vennesla ble mildt sagt overrasket over vinnerne av Postkodelotteriet. Foto: Berit Roald / NTB
OVERRASKET: Artist Jorun Stiansen fra Vennesla ble mildt sagt overrasket over vinnerne av Postkodelotteriet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Jorun Stiansen (37) fikk sitt store gjennombrudd som «Idol»-vinner i 2005. Senere har hun svingt seg på parketten i «Skal Vi Danse», gjort comeback på scenen i «Stjernekamp» og vært å se i TV 2-programmet «Sofa».

I tillegg deler Stiansen ut gevinster til de heldige vinnerne av Postkodelotteriet. Sammen med «71 grader Nord»-programleder og navnebror Tom Stiansen (51) banker hun på dører og overrasker vinnere med pengepremier.

I SOFAEN: Seerne fikk være flue på veggen da Jorun Stiansen så på ulike TV-programmer i forrige sesong av «Sofa». Foto: Eivind Senneset / TV 2
I SOFAEN: Seerne fikk være flue på veggen da Jorun Stiansen så på ulike TV-programmer i forrige sesong av «Sofa». Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

To av de heldige vinnerne viste seg denne gangen å være foreldrene til samboeren Egil Furre, som holder til på Rykene på Sørlandet.

- Jeg har verdens beste jobb, det er ikke tull en gang. Jeg har som jobb å dele ut gevinster til heldige vinnere over hele landet fra nord til sør. Og denne gangen landet altså gevinsten sør på Rykene, hvor jeg har både familie og venner. Det er jo helt utrolig, skriver artisten i en tekstmelding til Se og Hør.

37-åringen legger ikke skjul på at hun var spent da hun skulle overrekke pengepremien på to millioner kroner hver til svigerforeldrene sine.

- Den sitringen i kroppen har jeg ikke kjent siden jeg vant Idol!

RUNDLURT: Wanda Mashadi ble helt satt ut da Jorun Stiansen lurte henne til å tro hvem som er Joruns biologiske far... Lyd/video: P4. Vis mer

Holdt på å kjøre av veien

Lotteriet går ut på at du betaler en sum i måneden for å være med i trekningen. Du får et loddnummer som er basert på adressen din, og du kan vinne med postnummeret ditt og postkoden din.

Rykene på Sørlandet var trukket ut som hovedvinner av forrige lotteri, og dermed mottok fire spillere to millioner kroner hver, som er toppgevinsten.

Stiansen forteller at mange ble overrasket over vinnerne, men artisten tror hun selv var den som var mest overrasket.

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg fikk vite det på brifingen i helgen. Og jeg holdt seriøst på å kjøre av veien da jeg hørte om det. Jeg var helt i sjokk! Jeg jobber jo bare med utdeling av gevinster og har ingenting med trekningen å gjøre, forsikrer hun.

Svigerforeldrene på sin side, ble også overrasket av det uventede besøket av svigerdatteren. Venndølen deler at hun aldri har sett dem så forskrekket som da hun plutselig sto utenfor inngangsdøren på Rykene.

- Utrolig overveldet, men lykkelige. Jeg møtte opp på døren deres, banket på og overrakte to gullkonvolutter hver etter en liten hyggeprat. De trodde jeg var i Oslo så overraskelsen ble enda større i tillegg.

TESTES: Andreas «TIX» Haukeland fikk tidlig prøvd seg i sin jobb som «Idol»-dommer. Vis mer

Skepsis rundt vinnerne

Stiansen og svigerforeldrene var ikke de eneste som ble overrasket over lotteri-vinnerne. Flere ble mistenksomme over at det var Stiansens svigerforeldre som stakk av med svimlende to millioner kroner hver.

Det var Agderposten som først skrev om kontroversene rundt pengeutdelingen.

Stiansen lar kritikken prelle av og forsikrer Se og Hør om at trekningen er helt tilfeldig, og at det hele var et hyggelig sammentreff.

FLØRT: Kristian Stenseng forteller om flørten han hadde med Jorun Stiansen under «Idol». Vis mer

- Det har ikke kommet mye kritikk, bare noen få nettroll som ikke har satt seg godt nok inn i hva Postkodelotteriet dreier seg om. Trekningen er naturligvis hundre prosent sikker. Den foregår på en godt bevoktet datamaskin, prosessen er godkjent av Lotteritilsynet og det er alltid en uavhengig kontrollør til stede, påpeker hun.

- Så det er rett og slett bare en fantastisk tilfeldighet som gjorde at folk jeg kjente vant. Bortsett fra at de hadde kjøpt lodd, naturligvis. Det er jo en forutsetning for å vinne, legger hun til.

LES OGSÅ: «Farmen kjendis»: Dette fikk du ikke se: - Kroppen skalv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer