Belinda Carlisle:

- Jeg var hekta på kokain til jeg var 47 år gammel

«Heaven Is A Place On Earth»-sangeren Belinda Carlisle åpner seg opp om det tøffe livet bak popstjernefasaden.

STILTE OPP FOR DYRENE: Jentegruppa The Go-Go's - Belinda Carlisle er i midten - var de første som stilte opp nakne for PETA, i 1990. Foto: NTB Scanpix
STILTE OPP FOR DYRENE: Jentegruppa The Go-Go's - Belinda Carlisle er i midten - var de første som stilte opp nakne for PETA, i 1990. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Etter at jentebandet The Go-Go's ble oppløst i 1985, bestemte artist Belinda Carlisle (58) seg for å prøve seg på å gjøre suksess alene.

Og det klarte hun.

Låten «Heaven Is A Place On Earth» tok folk med storm og toppet hitlistene både i USA og i Storbritannia.

Carlisle ble popstjerne, og blant annet Complex har kåret henne til en av de mest sexy kvinnene fra 1980-tallet. I 2001 stilte hun også opp på forsida av Playboy Magazine, ifølge E!News.

8987659aw
8987659aw Vis mer

Innen begynnelsen av 90-tallet, begynte imidlertid karrieren hennes å dabbe av. Og selv om hun fortsatte med musikken, ble oppmerksomheten rundt henne stadig mindre.

Rømte hjemmefra

Belinda Carlisle ble født i Los Angeles, som den første av sju søsken. Hun har tidligere uttalt at hun var en rebelsk ungdom.

- Innen jeg fylte 14 år, var jeg allerede vill. Jeg rømte hjemmefra, røyket marihuana, tok syre ... Jeg ville prøve alt, har hun sagt.

Det var i 1978, da hun var 20 år gammel, at hun sammen med Jane Wiedlin, Margot Olavarria og Elissa Bello, dannet gruppa The Go-Go's.

Charlotte Caffey ble med i gruppa seinere samme år, og i 1979 ble Bello byttet ut med Gina Schock.

Bandet gjorde stor suksess, og solgte over sju millioner album verden over, men i 1985 ble gruppa oppløst. Ifølge Entertainment Weekly var det uenigheter innad i gruppa og personlige problemer hos flere av medlemmene som førte til oppløsningen.

Rusavhengig i over 20 år

Året hun fylte 28 år, ga Carlisle ut sitt første soloalbum, den selvtitulerte plata «Belinda». Låta «Mad About You» nådde høyt i Nord-Amerika, men suksessen som soloartist kom ikke før året etter - i 1987.

Albumet «Heaven on Earth» gikk rett inn på «topp 5»-listene i Storbritannia og Australia, og var nominert til en Grammy samme år.

Da Carlisle gjestet Oprah-showet «Where Are They Now?» i 2015, fortalte hun at hun gjorde mye dumt da hun var ung og berømt, ifølge Huffington Post.

Til Oprah fortalte den daværende 55-åringen at hun husker hun overbelastet kredittkortet samme dag som hun fikk det, og at hun trivdes godt i stereotypen om at alle musikere skal feste og ta dop.

Tidlig i 20-årene ble hun hekta på kokain, og ble ikke kvitt avhengigheten før hun var 47 år, har hun tidligere sagt til The Sydney Morning Herald.

The Masons bid farewell to London 🇬🇧🇬🇧🇬🇧returning home to our beloved #bangkok see you in September ❤️❤️

Et innlegg delt av Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

Én dag så hun seg i speilet og bestemte at nok var nok.

- Jeg kom til et punkt der det ikke var lys i enden av tunnelen. Øynene mine var to synkehull, huden min var grå, og jeg tenkte, «Jeg vet jeg ikke ser ut som meg selv lenger», sa hun til Oprah i 2015.

- Jeg hadde en hallusinasjon og hørte en stemme si at jeg kom til å bli funnet død på et hotellrom hvis jeg ikke stoppet.

Det skremte henne til å gjøre en forandring.

- Neste morgen våknet jeg og tenkte, «OK - nå er jeg klar».

Fant buddhismen

Som 58-åring er hun helt rusfri, og det har hun vært i over ti år. Gjennom hele avhengigheten har mannen hennes, produsenten Morgan Mason (62), stått ved hennes side.

- Tidlig i edruligheten min sa han, «Uansett hva, så så jeg hvem du var gjennom alt det der.» Jeg tror de fleste ville ha gitt meg opp, men det gjorde ikke han.

1992 fikk Carlisle og Mason sønnen James, og to år etter flyttet hele familien til byen Fréjus i Frankrike. I 2016 flyttet de til Bangkok.

One of my favourite dresses 👗 #secondhand #rockabillygirl #punkgirl #punkrock #tbt #1980ish 💚💚💚💚💚👗👗👗👗👗

Et innlegg delt av Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

I biografien «Lips Unsealed: A Memoir» fra 2010 skriver Carlisle at hun har praktisert Nichiren Buddisme siden 2002, og at bevegelsen Soka Gakka International hjalp henne på veien mot å bli edru.

Hjelper dyr i nød

I dag er Carlisle soloartist, men drar på gjenforeningsturné med The Go-Go's i ny og ne.

I tillegg er hun dyrevernsaktivist, og var den første kjendisen til å stille opp i PETAs ikoniske «heller død enn pels»-kampanje - for nesten 30 år siden.

Hun startet prosjektet Animal People Alliance i India for en stund tilbake, og jobber nå aktivt for dyrs rettigheter. Organisasjonen hjelper hjemløse dyr i Asia, samtidig som den gir jobber til arbeidsløse som trenger en ny sjanse i livet.

I 2015 snakket hun om organisasjonen til Huffington Post.

- Vi lærer folk at dyr har følelser. Hvordan man kjenner igjen et dyr som ikke har det bra. En middelklasse er på vei til å utvikles, og de har ikke ordentlige veterinærer, så mye av det vi gjør er å lære bort.

LES OGSÅ: Nå svirrer babyryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer