R. Kelly:

- Jeg var gravid med dette monsteret i 2016

R&B-artistens eks snur i overgrepssaken mot ham.

SNAKKER UT: Jocelyn Savage har lenge forsvart artisten R. Kelly. Nå snur hun, og sier at også hun er et offer for seksuelle, fysiske og psykiske overgrep. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Jocelyn Savage har lenge forsvart artisten R. Kelly. Nå snur hun, og sier at også hun er et offer for seksuelle, fysiske og psykiske overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

R&B-stjernen R. Kelly (52), hvis egentlige navn er Robert Sylvester Kelly (52), meldte seg i januar for politiet, etter at det ble klart at han var siktet for ti tilfeller av seksuelle overgrep mot fire ofre. Tre av disse skal ha vært mellom 13 og 17 år gamle da mishandlingen fant sted.

I dokumentaren «Surviving R. Kelly», som kom ut på rundt samme tid som artisten meldte seg for politiet, fortalte flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for flere overgrep.

I mai ble tiltalten utvidet, og han står nå tiltalt for totalt 21 punkter.

En som imidlertid alltid har stått ved R. Kellys side og forsvart ham, er ekskjæresten, Jocelyn Savage (24). Nå snur også hun, og anklager ham for seksuell og psykisk mishandling.

BRYTER TAUSHETEN: Stjernas ekskjæreste forteller sin historie gjennom en plattform der brukerne må betale for å få lese innholdet. Foto: NTB Scanpix
BRYTER TAUSHETEN: Stjernas ekskjæreste forteller sin historie gjennom en plattform der brukerne må betale for å få lese innholdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skriver Chicago Sun Times.

Hevder hun var gravid

Savage flyttet inn hos R&B-artisten da hun fylte 19 år, og droppet samtidig ut av skolen. De to hadde møttes to år tidligere, da hun var 17 år gammel. Han var 47 år gammel.

Til tross for at hun som nevnt tidligere har forsvart R. Kelly, varsler hun nå en rekke avsløringer. I helga kunngjorde hun nemlig på Instagram at hun bryter tausheten og vil fortelle om sine opplevelser med 52-åringen.

«Jeg har inngått et partnerskap med Pateron, hvor jeg daglig vil gi ut kapitler fra min historie. Tingene jeg kommer til å dele sverget jeg å aldri fortelle, under kontrakt. Jeg risikerer livet mitt for så mange andre», er blant det Savage skrev på Instagram.

På plattformen Pateron kan man dele innlegg for betalende kunder, og søndag hadde 24 åringen allerede delt tre innlegg. I et av dem kommer det fra at hun ble gravid med R. Kelly.

- Jeg skjønte at jeg var gravid med dette monsteret sent i 2016. Jeg endte opp med å ta abort, og ble tvunget til å gjennomføre inngrepet i huset hans, er blant det Savage skriver, ifølge Chicago Sun Times.

Savage skriver også at R. Kelly på et tidspunkt kvalte henne helt til hun besvimte, etter at hun brukte kallenavnet «babe» framfor det han foretrakk - «daddy» eller «master».

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Prøver å tjene penger

Dette er bare starten på det Savage kaller sin «historie», så det er ventet at hun vil komme med flere avsløringer i tida framover. Hvorvidt dette er sant eller ikke, gjenstår å se.

En som imidlertid ikke verken imponert eller overbevist er R. Kellys advokat, Steve Greenberg. Han hevder overfor USA Today at Savage finner på ting for å tjene litt penger.

- Det er synd at Jocelyn nå prøver å tjene penger ved å utnytte sitt langvarige, kjærlige forhold med Robert. Hvis hun fortalte sannheten, ville huj ikke tatt betalt for det. Så dessverre har hun valgt å gjenskape historiene og løgnene fortalt av andre for sin egen vinning. Vi har alle fakta, og det var ikke før hun begynte å gå tom for penger at hun bestemte seg for at alt var feil. Forhåpentligvis vil folk se det for det det er, sier han.

Vis mer

- Han er en rockestjerne

Kontroversene og ryktene rundt R. Kelly har forfulgt ham i to tiår, og anklagene mot ham strekker seg fra 1998 til 2010. I tillegg til anklagene han nå står tiltalt for, er han tidligere også blitt saksøkt av flere kvinner som sier han har hatt sex med dem da de var mindreårige. I de fleste av disse sakene er det inngått forlik.

Selv om R. Kelly har vært omringet av rykter og anklager i over to tiår, har han hatt stor suksess som artist.

Han har skrevet hitlåter for artister som Celine Dion, Michael Jackson og Lady Gaga og samarbeidet med Jay-Z og Usher. En rekke artister og strømmetjenester har tatt avstand fra artisten som følge av anklagene.

Advokat Greenberg uttalte imidlertid dette om klienten i februar, ifølge AP:

- Han er en rockestjerne. Han trenger ikke å ha sex uten samtykke.

LES OGSÅ: - Noe av det råeste jeg har opplevd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer