- Jeg var gravid i «Tre nøtter til Askepott»

Askepotts stesøster måtte skjule babymagen foran kameraene.

JULETRADISJON: Daniela Hlavacova (t.h.) spiller stesøsteren mens Libuse Safrankova spiller Askepott i juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott». Foto: DEFA/BARRANDOV
JULETRADISJON: Daniela Hlavacova (t.h.) spiller stesøsteren mens Libuse Safrankova spiller Askepott i juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott». Foto: DEFA/BARRANDOV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hver julaften benker tusenvis av nordmenn seg foran TV-apparatene for å se filmen «Tre nøtter til Askepott» på NRK1.

Men selv om filmen om tjenestejenta som vinner prinsen og halve kongeriket er velkjent for de fleste, avslører en av hovedrolleinnehaverne at virkeligheten ikke var helt slik den fremstår på TV.

Daniela Hlaváčová (69) - som spiller Askepotts stesøste i filmen fra 1973 - har i et intervju med den tsjekkiske journalisten Jana Podskalská avslørt at hun var gravid under innspillingen, og måtte gjemme magen under store kjoler.

- Jeg glemmer ikke innspillingen, selv om den skjedde for 30 år siden, for jeg var gravid da. Datteren min er 30 år nå, sa hun i 2003.

Kollegene på filmsettet skal ha vært svært hensynsfulle overfor Danielas voksende mage. De sørget blant annet for å bygge en liten plattform til henne, da de skulle spille inn en scene i kaldt vann, etter at sleden hennes har veltet.

- Jeg stod 15 cm over vannet. Alle var redde for at noe skulle skje med meg eller babyen, sier hun.

Etter innspillingen har Daniela jobbet flere år ved en kunstskole i Praha i hjemlandet Tsjekkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer