- Jeg var ganske enkelt en tvangslidende person

Maria Mena slet med anoreksi, bulimi og tvangstanker.

LYKKELIG: Maria Mena og Dagbladet-journalist Eivind Sæther giftet seg i juli i fjor. Hun takker ektemannen for at han har hjulpet henne gjennom sykdommen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LYKKELIG: Maria Mena og Dagbladet-journalist Eivind Sæther giftet seg i juli i fjor. Hun takker ektemannen for at han har hjulpet henne gjennom sykdommen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Maria Mena (27) fikk sitt store gjennombrudd med låten «My Lullaby» i 2002. Siden
den gang har hun vært en av Norges mest populære artister.

Men samtidig som 27-åringen jobbet seg opp til å bli en av Norges fremste artister, slet Oslo-jenta med spiseforstyrrelser. Hun har tidligere fortalt at sykdommen kom etter hennes første plate.

- Jeg hadde for høye forventninger til meg selv, innrømmer hun.

Da Maria var 22 år fortalte hun til jentebladet Mag at hun var helt frisk:

- Forholdet mitt til utseende og kropp har vært alt fra helt avslappet til veldig urolig. Jeg er ferdig med det. Nå er det å holde seg i form som gjelder, sa hun den gangen.

Nå innrømmer hun at det var løgn, men at hun var redd for å framstå som sytete.

- Bare fordi du legger på deg betyr ikke at du er ferdig med sykdommen, sier hun i september-utgaven av Elle.

På et tidspunkt veide 180 centimeter høye Maria bare 54 kilo, men hun viste seg aldri offentlig i den tilstanden. Den populære artisten har hatt et stort prosjekt ved siden av musikken – nemlig
å bli helt frisk.

27-åringen forklarer åpenhjertig hvordan spiseforstyrrelsen artet seg, og at hun allerede som 11-åring hadde tvangstanker.

- Jeg hadde perioder med både bulimi og anoreksi, men det kunne likeså godt ha vært for mye bading. Det begynte jeg med da jeg var 11 år. Jeg badet så mye at huden sprakk. Jeg vasket og vasket meg. Jeg var ganske enkelt en tvangslidende person, sier Maria til motemagasinet. 

Hun har tidligere takket journalist-ektemannen Eivind Sæther (32), som hun traff da han intervjuet henne for åtte år siden, for at han har hjulpet henne til å bli frisk:

- Han forandret hele selvbildet mitt, har Maria sagt til KK.

LES OGSÅ: - Jeg bærer sikkert preg av at jeg ikke har barn
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer