Gustaf Skarsgård:

- Jeg var full hver måned fra jeg var tolv til jeg var 30

Hollywood-stjernen Gustaf Skarsgård bestemte seg for å legge om livet etter at han tok sin mors edruskapskurs.

EDRUSKAPSKURS: Skuespiller Gustaf Skarsgård forteller om hvordan han la om livet etter å ha deltatt på morens edruskapskurs. Video: NRK Vis mer

Gustaf Skarsgård (36) har gjort stor suksess som skuespiller, blant annet i TV-serien «Vikings» og den norske filmen «Kon-Tiki».

Gustaf er sønn av skuespiller Stellan Skarsgård (65), og My Skarsgård (60).

My har tidligere snakket åpent om at hun begynte å misbruke alkohol etter at hun ble rammet av kreft i 1998. Siden har hun startet med å arrangere edruskapskurs for å hjelpe andre.

I kveldens episode av «Skavlan» sier Gustaf at han selv bestemte seg for å legge om drikkevanene sine, etter å ha deltatt på et av morens kurs.

- Mamma ville at alle hennes barn skulle ta kurset. Da slo det meg: «Det har ikke gått en måned uten at jeg har vært full fra jeg var tolv». Da var jeg 30.

Da han fikk rollen som «Bengt Danielsson» i «Kon-Tiki» bestemte han seg derfor for å ta en pause fra alkoholen.

OSCAR-NOMINERT: Gustaf (t.v.) sammen med Jakob Oftebro og Tobias Santelmann i Hollywood i 2013, i forbindelse med Oscar-nominasjonen til filmen «Kon-Tiki». Foto: NTB Scanpix
OSCAR-NOMINERT: Gustaf (t.v.) sammen med Jakob Oftebro og Tobias Santelmann i Hollywood i 2013, i forbindelse med Oscar-nominasjonen til filmen «Kon-Tiki». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da vi lagde «Kon-Tiki», bestemte jeg meg for å trene yoga og være edru, og det var bra.

Åpen om misbruket

My Skarsgård har tidligere fortalt til den svenske avisen Dagens Nyheter at hun begynte å drikke etter at hun i 1998 fikk beskjed om at hun hadde blitt rammet av kreft.

Etter hvert ble alkoholmisbruket sterkere og sterkere.

- Jeg drakk ett glass vin før de andre, og senere ett på kjøkkenet. Jeg passet på at jeg hele tiden fikk nok, men ikke foran familien. Ingen trodde det var så ille, sier hun i intervjuet.

ÅPENHJERTIG: My Skarsgård har vært åpen om at hun i mange år misbrukte alkohol. Nå arrangerer hun edruskapskurs, som hun også har insistert at barna hennes skal delta på. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: My Skarsgård har vært åpen om at hun i mange år misbrukte alkohol. Nå arrangerer hun edruskapskurs, som hun også har insistert at barna hennes skal delta på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stellan Skarsgård og My ble skilt i 2007. I tillegg til Gustaf har de barna Alexander (40), Sam (34), Bill (26), Elja (25) og Valter (21) sammen.

Også flere av søsknene har gjort suksess som skuespillere. Alexander har blant annet blitt kjent gjennom TV-serien «True Blood».

«Skavlan» sendes fredag kl 21.20 på NRK.

LES OGSÅ: Ola-Conny mistet håret etter morens død