<strong>BLE SINT:</strong> Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem ble forbannet over at hun ikke fikk beholde sitt eget navn som etternavn da hun giftet seg for første gang. Faktisk ble hun så sint  at hun sørget for at navneloven ble endret i ettertid... Her avbild Foto: Scanpix
BLE SINT: Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem ble forbannet over at hun ikke fikk beholde sitt eget navn som etternavn da hun giftet seg for første gang. Faktisk ble hun så sint at hun sørget for at navneloven ble endret i ettertid... Her avbild Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg var fly forbannet!

Karita Bekkemellem syntes ikke det var bare stas å gifte seg første gang.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere Arbeiderparti-politikeren Karita Bekkemellem (46), også kjent som medprogramleder for «Studio 5», svevde ikke bare på rosa skyer da hun skulle gifte seg for første gang.

Den nåværende næringslivslederen giftet seg med Jon Orheim i 1994, men ekteskapsinngåelsen fant ikke sted uten dramatikk. Likestillingsforkjemperen ble nemlig utrolig provosert over hvordan den daværende navneloven fungerte.

- Jeg ville helst ha Orheim-navnet som mellomnavn og Bekkemellem som etternavn, men det var ikke lov på den tida. Det husker jeg provoserte meg noe vanvittig, jeg var fly forbannet og oppfattet det som veldig kvinnefientlig og diskriminerende, forteller hun til bladet Kamille.

Dermed ble hun hetende Karita Bekkemellem Orheim, men den driftige stortingsrepresentanten lot det ikke bli med dét. Sammen med en kollega la hun like gjerne frem et forslag om å endre navneloven, et forslag som senere er blitt vedtatt.

Den tidligere statsråden innrømmer imidlertid at det å ta ektemannens navn i tillegg til sitt eget kan styrke fellesskapsfølelsen i familien, i hvert fall hvis man har barn som har fått ektemannens etternavn. Men hvis fellesskapet brytes av en skilsmisse, noe som var tilfelle for Karita og Jon i 2005, er det ikke like enkelt.

- Navnet var blitt en del av identiteten min i takt med at jeg var blitt mer profilert, dessuten heter jo barna mine Orheim. Men likevel var det helt naturlig å kutte det ut da jeg skilte meg, innrømmer hun overfor Kamille.

Da hun i 2007 giftet seg på nytt, denne gangen med Stein Røsberg, var hun derfor klar på å la Bekkemellem-navnet få stå i fred...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se, så forelsket de er!  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer