- Jeg var feit og spiste kioskmat

Tande-P ble reddet av maratonløper Grete Waitz.

TV-STJERNE: Tande-P forteller at maratonløper Grete Waitz fikk han opp og ut da han var på sitt tyngste på 80-tallet. Foto: Se og Hør
TV-STJERNE: Tande-P forteller at maratonløper Grete Waitz fikk han opp og ut da han var på sitt tyngste på 80-tallet. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: På 90-tallet var trønderen Alf Tande-Petersen (63) en av Norges største TV-stjerner, og gikk under navnet «Tande-P».

I et intervju med Dagbladet forteller den folkekjære kjendisen at han på 80-tallet fikk hjelp av maratonløper Grete Waitz med og komme seg opp og ut på trening:

- Jeg ble redda av Grete Waitz på 80-tallet. Jeg var feit og spiste kioskmat. Jeg utviklet et eget kortfattet språk fordi lungekapasiteten var så dårlig. Grete skulle trene meg opp til å løpe maraton, og tre år seinere løp jeg New York Marathon. I dag er helsa god, mye takket være Gretes treningsprogram.

SUKSESSDUO: Tande-P og Martin Sørensen, aka lille Martin, var TV-kongene på 90-tallet, og ledet NRK-programmet «Tande-P» sammen. Foto: NRK
SUKSESSDUO: Tande-P og Martin Sørensen, aka lille Martin, var TV-kongene på 90-tallet, og ledet NRK-programmet «Tande-P» sammen. Foto: NRK Vis mer

I 2012 var Tande-P med i TV3-serien «Vis meg ditt kjøleskap», og fortalte åpenhjertig at suksessen til tider var vanskelig å takle:

- Det var en veldig underlig tid. Jeg ble faktisk deprimert av det. Alle skulle ha tak i meg og skulle ha en bit av meg. Det var ikke få ganger jeg satt inne i skogen bak her, med hunden min Oscar, og bare lurte på om det var noen mening i hele den greia der. Og Oscar var en ekspert i å lytte, fortalte han til programleder Mia Gundersen (50).

I disse dager er 63-åringen travelt opptatt med å skrive på manus til musikalen «En Anna sak», i tillegg til at han holder på med en ny krimbok.

Tande-P er samboer med Nina (56), og sammen har de barna Markus (25), Jørgen (21) og Sofie (18).

LES OGSÅ: Tande-P skulle drepes under TV-sending

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer