Amber Heard og Johnny Depp:

- Jeg var fanget

Amber Heard vitner denne uken i rettssaken mellom eksmannen og den britiske tabloidavisen.

VITNEFORKLARING: Da Amber Heard mandag vitnet i den pågående rettssaken mellom eksmannen Johnny Depp og The Sun fortalte hun om hendelse som skal ha funnet sted i Australia da de var et par. Foto: NTB Scanpix
VITNEFORKLARING: Da Amber Heard mandag vitnet i den pågående rettssaken mellom eksmannen Johnny Depp og The Sun fortalte hun om hendelse som skal ha funnet sted i Australia da de var et par. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For bare kort tid siden startet rettssaken mellom den amerikanske skuespilleren Johnny Depp (57) og avisutgiveren NDN (News Group Newspapers) og The Sun-redaktør Dan Wootton.

Det hele bunner i en artikkel hvor Depp omtales som «konebanker», og stadig slippes det nye bomber i forbindelse med rettssaken.

For bare få dager siden uttalte «Pirates of the Caribbean»-stjernen at hans tidligere forretnings-managere skal ha stjålet enorme pengesummer fra ham, da han var på sitt høydepunkt i karrieren med «Pirates of The Caribbean»-filmene.

Mandag nådde imidlertid det hele nye høyder, da skuespillerens ekskone, Amber Heard (34), beskyldte ham for ha truet med å drepe henne, skriver People.

TUBULENT FORHOLD: Det har i flere år blitt lekket historier fra det turbulente ekteskapet mellom Amber Heard og Johnny Depp. Mandag vitnet hun mot eksmannen i London. Her sammen i 2015. Foto: NTB scanpix
TUBULENT FORHOLD: Det har i flere år blitt lekket historier fra det turbulente ekteskapet mellom Amber Heard og Johnny Depp. Mandag vitnet hun mot eksmannen i London. Her sammen i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjerneparet, som de siste åra har gått gjennom en svært skitten og offentlig skilsmisseprosess, var gift fra 2015 til 2017, og det blir stadig delt ville historier fra det turbulente ekteskapet.

I sin skriftlige vitneforklaring som det amerikanske magasinet hevder å ha tilgang på, beskriver Heard en tre dager lang gisselsituasjon hvor hun skriver at Depp var følelsesmessig og fysisk voldelig mot henne da hun besøkte ham i Australia for fem år siden.

«Den beste måten jeg kan forklare hva som skjedde i Australia på, er at det var som en tre dager lang gisselsituasjon. Vi skulle være der alene i tre dager, men det var først da jeg kom at jeg forsto at jeg var fanget på dette avsidesliggende stedet uten noen måte å dra og at Johnny allerede hadde brukt og hadde en hel pose med narkotika», heter det i forklaringen ifølge People.

«I løpet av de tre dagene var det ekstreme psykiske, fysiske og emosjonelle former for vold. Det er det verste jeg noen gang har vært gjennom», heter det videre.

Vis mer

- Drapstrusler

Depp har på sin side uttalt at ekskona under krangelen i Australia skal ha stumpet en sigarett i ansiktet hans og kastet ei flaske på ham som kuttet fingeren hans.

34-åringen har senere nektet for dette.

I den samme vitneforklaringen hevder Heard at eksmannen klart og tydelig truet med å drepe henne flere ganger, spesielt på slutten av forholdet deres.

PÅ VEI UT: Johnny Depp vinket til de oppmøtte da han mandag forlot rettslokalene i London. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI UT: Johnny Depp vinket til de oppmøtte da han mandag forlot rettslokalene i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TIL STEDE: Amber Heard vitnet mot eksmannen i London mandag. Foto: NTB Scanpix
TIL STEDE: Amber Heard vitnet mot eksmannen i London mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i rettssaken har det blant annet også blitt vist et bilde av en bevisstløs Johnny Depp dekt av iskrem, som Heard skal ha vist sin daværende ektemann for å vise hvor patetisk hun synes han var. Depp hevdet på sin side at bildet ble tatt etter en 17 timer lang arbeidsdag.

- Jeg var åpenbart veldig trøtt, og da jeg sovnet rant iskremen ut over benet mitt. Da tok hun det bildet, og neste dag viste hun det til meg og sa «se hva du har blitt til, det er patetisk».

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Bekyldt for affære

Rettssaken, som tirsdag er på sin ellevte dag ifølge Sky News, er ennå ikke ved veis ende. I dag nektet Heard for affærer hun har blitt beskyldt for å ha hatt, med blant andre Elon Musk og James Franco.

Førstnevnte skal ifølge teksmeldinger med 34-åringen ha tilbudt henne sikkerhet hele døgnet da hun var gift med skuespilleren. I tekstmeldingene som ble lagt frem i retten kom det også frem at Musk likte Heard.

I midten av juni skrev britiske medier at Depp har beskyldt sin ekskone for å ha hatt en trekant med toppmodell Cara Delevingne og Tesla-gründer Elon Musk. Det ble hevdet at de skal ha møttes i huset til Depp i Los Angeles i slutten av 2016 - etter at Heard og Depp gikk hver til sitt. Det ble også hevdet at Musk og Heard innledet et forhold før skilsmissen var søkt om det året.

I en sjelden uttalelse forrige måned gikk Elon Musk hardt ut mot det han mener er riv ruskende galt.

- Cara og jeg er venner, men vi har aldri vært intime. Dette kan hun bekrefte. Jeg ønsker også å bekrefte at Amber og jeg datet omtrent en måned etter at hun hadde søkt om skilsmisse. Jeg tror at jeg aldri var i nærheten av Amber mens hun var gift, fortalte Tesla-gründeren.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Forsvarte stjernen

Depps tidligere personlige assistent, Stephen Deuters, er også blant dem som har inntatt vitneboksen. Deuters tok Depp i forsvar og hevdet at Heard utsatte Depp for «årevis med mishandling», og hadde ikke gode ord å komme med i beskrivelsen av skuespillerens ekskone, som han beskrev som en «sosiopatisk posør» og «machiavellisk overherre».

I en tekstmelding til Depps venn og skuespillerkollega Paul Bettany, skrev Deuters i 2016 blant annet:

- Prøver bare å holde ham oppreist nå. Men bitchen er i det minste borte. Ja, jeg mener Amber - ikke moren hennes.

Deuters, som var Depps assistent i 16 år, sa også at han var «ekstremt overrasket og forferdet» da han fikk høre at Heard hadde søkt om et midlertidig besøksforbud.

LES OGSÅ: - Hadde aldri sett henne slik før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer