Tiril Sjåstad Christiansen:

- Jeg var et vrak

Den gravide programlederen legger ikke skjul på at det var tøft å reise fra datteren til innspilling.

VENTER BARN: Tiril Sjåstad Christiansen har termin 20. august, og for andre gang leder hun «Farmen kjendis» med barn i magen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER BARN: Tiril Sjåstad Christiansen har termin 20. august, og for andre gang leder hun «Farmen kjendis» med barn i magen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny «Farmen kjendis» er under opprulling, og nok en gang er det tidligere freestyleutøver og «Farmen kjendis»-vinner Tiril Sjåstad Christiansen (27) som skal lede programmet.

I november 2020 ble Christiansen og kjæresten Stian Lauritzen (35) foreldre for første gang, til lille Vega. Det vil si at 27-åringen var gravid under innspillingen av realityprogrammet for nøyaktig to år siden. I år leder hun nok en gang «Farmen kjendis» med barn i magen.

- Det skal sies at første gangen så var jeg bare halvveis i svangerskapet, nå er jeg jo virkelig høygravid, sier Christiansen til Se og Hør.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Panikk

Innspillingen av programmet, som ikke sendes på TV før neste år, avsluttes i midten av juli. Programlederen har termin 20. august.

- Jeg risikerer faktisk fødsel i finaleuken! Men jeg hadde ikke noen tidlig fødsel sist, så vi får håpe han holder seg godt inne i magen til vi skriver august, sier hun med et smil.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen var gravid også da hun ledet «Farmen kjendis» i 2021. Innspillingen av programmet fant sted i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2
GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen var gravid også da hun ledet «Farmen kjendis» i 2021. Innspillingen av programmet fant sted i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Hva om det skulle skje i finaleuken?

- Ha ha, da får jeg helt panikk. Neida, jeg har snakket med TV 2 om det, og skulle det skje - så har vi en plan på det óg. Jeg fikk beskjed om ikke å bekymre meg, at barn og familie alltid kommer først.

Hun er full av lovord om sine sjefer i TV 2.

- Det er fantastisk å vite at de backer meg uansett. De synes bare det er fint at jeg skal ha et barn til, og ser ikke dette som noe problem. Jeg skulle ønske alle arbeidsgivere var sånn.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

Dramatisk fødsel

Den tidligere idrettsprofilen legger imidlertid ikke skjul på at spesielt én ting gjorde henne litt ekstra nervøs før hun skulle ta fatt på en ny «Farmen kjendis»-runde.

- Jeg gruet meg til å fortelle TV 2 at jeg er gravid igjen. Men så gikk jeg ut derfra med en veldig god følelse. Og det er sånn det skal være, fastslår Christiansen, som samtidig bedyrer at formen er «kjempefin» om dagen.

LYKKELIGE FORELDRE: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christiansen ble i november 2020 foreldre til lille Vega. Men fødselen var av det dramatiske slaget. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LYKKELIGE FORELDRE: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christiansen ble i november 2020 foreldre til lille Vega. Men fødselen var av det dramatiske slaget. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Av og til glemmer jeg til og med at jeg er gravid! Denne gangen føler jeg meg enda mer trygg i min egen kropp, jeg digger det rett og slett. Det er bare helt fantastisk.

Også forrige graviditet forløp knirkefritt for 27-åringen, men et par måneder senere røpet programlederen overfor Se og Hør at selve fødselen ble desto mer krevende.

Prosessen foregikk i 23 lange timer, og ble nemlig langt mer dramatisk enn først antatt.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Vi hadde en «heavy» fødsel. Hun (Vega, journ.anm.) ville ikke ut, og måtte bli tatt med sugekopp. Da de til slutt la henne på magen min var hun blek, livløs og uten skrik, så hun ble tatt vekk fra meg med én gang, fortalte hun den gang, før hun fortsatte:

- Det var en tøff opplevelse.

Gråt før avreise

Heldigvis gikk alt bra til slutt. Og Christiansen vil ikke bruke energien sin på å frykte at også den andre fødselen skal bli av det dramatiske slaget.

- Nei, heldigvis tenker jeg ikke på det i det hele tatt. Nå gleder jeg meg bare skikkelig, fordi jeg vet hva jeg går til.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Siden Vega ble født har Christiansen vært borte fra datteren i bare fire netter totalt. De neste ukene får hun bare sett den halvannet år gamle jenta i helgene.

- Kvelden før jeg skulle dra til «Farmen kjendis» satt jeg hjemme og bare gråt. Jeg var et vrak, det var helt grusomt. Men jeg har klart å omstille meg, og det har gått overraskende bra så langt, forteller programlederen til Se og Hør.

Deltakerne i den neste utgaven av TV 2-programmet er ennå ikke offentliggjort.

LES OGSÅ: - Kroppen på «utlån»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer