BER OM UNNSKYLDNING: For andre gang på under en uke beklager Justin Bieber sin tidligere oppførsel ovenfor fansen.  Foto: imago/Future Image/ All Over Press
BER OM UNNSKYLDNING: For andre gang på under en uke beklager Justin Bieber sin tidligere oppførsel ovenfor fansen. Foto: imago/Future Image/ All Over PressVis mer

- Jeg var et barn, nå er jeg en mann

Justin Bieber må nok en gang unnskylde seg etter at rasistiske utsagn ble fanget på kamera.

SEOGHØR.NO: I forrige uke la Justin Bieber (20) seg langflat etter at han ble midtpunkt i nok en skandale. En video der ungpikeidolet fortelle en rasistisk vits ble publisert av avisen The Sun og sjokkerte fans verden over.

Onsdag så nok en skandalevideo dagens lys. Bieber spøker blant annet med at han skal meldte seg inn i hatorganisasjonen Ku Kux Klan, og synger «One less lonely n*****» istedet for «One less lonely girl».

Nå har Bieber kommet med nok en offentlig unnskyldning i kjølvannet av de to videoene. Begge ble filmet for fem år siden, da Justin var 15 år gammel, og stjernen mener rett og slett at han var ung og dum og ikke innså konsekvensen av sine handlinger. 

- Jeg må stå for det jeg gjorde, men å ta et oppgjør med mine tidligere feil har vært en av de vanskeligste tingene jeg har måttet takle. Jeg føler nå at jeg må ta ansvar, sier han i en uttalelse til The Sun.

Fikk kjeft av Usher

«Baby»-sangeren har i dag mange venner med ulik etnisk opprinnelse og fortalte at han har unnskyldt seg ovenfor sin mentor Usher og skuespilleren Will Smith som begge visste om de kontroversielle videoene. Usher skal ha hatt en lang samtale med Justin om rasehat.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg tar vennskapene mine med folk fra alle kulturer seriøst og ber om unnskyldning til dem jeg har såret med mitt barnslige feilsteg. Jeg var et barn den gangen, men nå er jeg en mann som vet hva mitt ansvar er og ikke vil gjøre denne feilen igjen.

FIKK KJEFT: Da Bieber informerte venn og mentor Usher om den gamle videoen skal de to ha hatt en lang alvorlig prat om rasehat og diskriminering.
FIKK KJEFT: Da Bieber informerte venn og mentor Usher om den gamle videoen skal de to ha hatt en lang alvorlig prat om rasehat og diskriminering. Vis mer

Han håper at hans unge fans ikke vil følge i hans fotspor.

- Jeg håper at 14-åringer som ikke skjønner kraften i disse ordene ikke gjør samme feil som jeg gjorde for flere år siden. Jeg vil si unnskyld til alle jeg har sviktet og såret.

Bieber er for tiden på ferie i den Mexicanske byen Playa del Carmen. Han har det siste døgnet publisert flere bibelvers på sin Instagram-konto som handler om tilgivelse.

Skandaler på rekke og rad

Sangeren ble tidlig kjent som en hjerteknuser på grunn av sitt uskyldige image, men de siste månedene har han vært involvert i en rekke skandaler.

I mars ble oppførselen hans stemplet som ufordragelig da vitneavhør av en tydelig irritert Bieber så dagens lys. 20-åringen var rasende da han måtte svare på spørsmål i forbindelse med søksmålet fra en paparazzi-fotograf og videoen gikk verden rundt.

I januar ble han siktet for overfall mot sin egen limousinsjåfør og kort tid tidligere ble Justin arrestert for fyllekjøring i Florida.

LES OGSÅ: Bieber avslørt på hemmelig date