- Jeg var en usikker person

I barndommen var Mona Grudt lang, tynn og keitete.

USIKKER: I oppveksten var ikke Mona Grudt like selvsikker som hun er i dag og tilfeldigheter førte henne til missekåringen i Los Angeles.  Foto: TV3
USIKKER: I oppveksten var ikke Mona Grudt like selvsikker som hun er i dag og tilfeldigheter førte henne til missekåringen i Los Angeles. Foto: TV3 Vis mer
SEOGHØR.NO: I 1990 ble Mona Grudt (42) kåret til verdens vakreste kvinne og fikk tittelen Miss Universe. Jenta fra Stjørdal trodde ikke dette lå i kortene for henne. I barndommen var hun en usikker jente, men etter hvert var det eventyrlysten som tok over og førte til en internasjonal modellkarriere. 

- Da jeg var yngre, hadde jeg heller lav selvtillit. Jeg hatet nesen min. Syns jeg var for lang, for tynn og at jeg var keitete. Venninnene mine var mindre og nettere enn meg. De var populære - ikke jeg. Jeg var en usikker person. Redd for å si noe feil. Redd for å såre noen, sier Grudt i et intervju med magasinet Alt for damene. 

I slutten av tenårene begynte folk å legge merke til den lange, tynne jenta. Modellkarrieren startet da hun passet barn for noen som jobbet i kleskjeden Voice of Europe og de spurte om hun ville gå modell. Noen år senere var skjønnheten i Los Angeles der hun konkurrerte mot kvinner fra hele verden om tittelen verdens vakreste.

- Helt absurd. Vi er jo nøkterne i Norge. Skal ikke drive med så mye fjas og ikke stikke oss for mye frem. Janteloven har godt tak i oss. Men jeg var eventyrlysten, forteller hun. 

I dag er Mona fortsatt modell - i tillegg driver hun magasinet Ditt Bryllup. Hun har tidligere sagt til Seoghør.no at hun er glad for at hun ikke i like stor grad lever av utseendet lenger. 

Nå har jeg etablert en helt annen plattform og jobber med ting som ikke har noe med utseendet å gjøre, og det er veldig godt. Hvis jeg skulle basert alt på utseendet hadde jeg vært nervevrak. 

LES OGSÅ: - Jeg ønsker meg større rumpe