- Jeg var en småkjeltring

Aksel Hennie har surfet på t-bane-tak, slåss, stjålet biler og vært en av Oslos mest beryktede taggere.

RØFF OPPVEKST: - UNO var ikke blitt film hvis ikke jeg hadde opplevd det jeg har opplevd, sier Aksel til P4. Foto: Sandrew Metronome
RØFF OPPVEKST: - UNO var ikke blitt film hvis ikke jeg hadde opplevd det jeg har opplevd, sier Aksel til P4. Foto: Sandrew Metronome Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig snakker han ut!
Aksel Hennie har høstet stor suksess som regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver i filmen UNO - en historie om vennskap, svik og beinhard indre justis i et lukket kriminelt miljø.


I et intervju med P4s populære programleder Michael Andreassen i programserien "Portrettet" snakker Aksel for første gang ut om sin kriminelle fortid og avslører at UNO neppe hadde blitt film hvis det ikke hadde vært for hans egne erfaringer.


- Jeg har vært det du kaller en småkjeltring, forteller han i det åpenhjertige intervjuet.


- For eksempel sloss en del, og drevet med graffitti og sånne ting som man ikke er så jævlig stolt av, men som jeg aldri skulle ha vært foruten da, sier Aksel, som også avslører at biltyveri og t-banesurfing stod på repertoaret.


I 1996 ble den populære skuespilleren i følge Dagbladet dømt til syv måneders betinget fengsel og til å betale et sekssifret beløp i erstatning til NSB og Oslo Sporveier for sine graffittistreker.


- Jeg har alltid lært at blir du tatt for en ting, så er du ferdig, liksom. Da skal du legge deg ned...


I Oslos undergrunnsmiljø ble Aksel upopulær etter at han tilstod for politiet, og i følge kilder Se og Hør har snakket med ble han truet.


- Jeg ble stemplet som tyster i det miljøet jeg var i. Og det er jo bakgrunnen for UNO, som gjorde at jeg rett og slett ble kuttet. Jeg mista alle vennene mine og måtte starte på nytt da. Det er det UNO handler om, og kanskje det som på en måte gjør at jeg sitter her i dag.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer