- Jeg var en av de første jentene som fikk kjenne på netthets

Artisten Sandra Lyng har blitt hetset på nett i over ti år.

LANGER UT: Sandra Lyng har i lang tid blitt hetset av såkalte «nett-troll». På bloggen slår hun nå tilbake mot mobbingen.  Foto: Andreas Fadum
LANGER UT: Sandra Lyng har i lang tid blitt hetset av såkalte «nett-troll». På bloggen slår hun nå tilbake mot mobbingen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sandra Lyng (28) har vært i mediene søkelys i over ti år, siden hun i 2004 havnet på fjerdeplass i talentkonkurransen «Idol». Den søte blondinen har siden gjort stor suksess, men har også måttet tåle mange slemme kommentarer fra publikum.

I et nytt blogginnlegg raser Lyng mot nettmobberne og forteller hvordan det var å bli sjikanert på nett i «Idol»-perioden.

«Dette var i 2004 og jeg var nok en av de første jentene i norsk media som fikk kjenne på hva netthets var. Jeg var bare en «sjitunge» fra ett lite sted i nordnorge, jeg hadde aldri vært alene i Oslo før og hadde ikke vennene mine eller familien min der. Det var veldig tøft» skriver Sandra i et innlegg med navnet «Føles det deilig å sitte å taste dritt ned i tastaturet ditt?».

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT PAR: Sandra har funnet lykken med Lasse Joachim Langerud. Her er paret avbildet under Se og Hørs kjendisgalla i november i fjor.  Foto: NTB scanpix
FLOTT PAR: Sandra har funnet lykken med Lasse Joachim Langerud. Her er paret avbildet under Se og Hørs kjendisgalla i november i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deler personlige erfaringer

«Night after night»-stjernen undrer om det gjør mobberne lykkelig å såre andre på nett og setter spørsmålstegn ved samvittigheten deres. Innlegget har fått en rekke kommentarer fra lesere, det meste støttende.

Sandra har tidligere delt svært personlige innlegg på bloggen, blant annet om mobbing og spiseforstyrrelser.

Hun skriver videre at mesteparten av tilbakemeldingen hun får er positiv og at det meste preller av.

- Jeg tåler det som kommer min vei og 99 prosent av det er positivt, det setter jeg superstor pris på! Jeg mener også at når man har trynet sitt ute i media der støtt og stadig som jeg har, så kan det hende folk blir lei, og sier det. Det er ok, jeg er voksen. Det er ikke alle som liker meg musikken min og det er helt greit.

Opererte nesen etter netthets

Også andre kjendiser har blitt utsatt for nett-troll. Bloggeren Sophie Elise Isachsen har tidligere fortalt at hun opererte nesen som følge av grov mobbing på nett.

- Jeg hadde aldri fått for meg at jeg har lyst til å operere nesen om det ikke hadde vært for ting folk har sagt, sa Isachsen i en episode av «Bloggerne».

OPERERTE NESEN: Blogger Sophie Elise opererte nesen som et resultat av ondsinnede nett-kommentarer.  Foto: NTB scanpix
OPERERTE NESEN: Blogger Sophie Elise opererte nesen som et resultat av ondsinnede nett-kommentarer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Håndball-paret Anja Edin og Gro Hammerseng har også blitt utsatt for hatefulle ytringer på nett og Edin var med i Kari Traas kampanje mot netthets #Notrollcanbreakme.

– Det er viktig at jenter skjønner at det hjelper å si fra. At man blir sterkere om man står sammen, har Edin tidligere sagt til Se og Hør.

Også programleder Haddy N'jie har opplevd hets på nett og valgte å legge ut kommentaren og navnet på mannen som sendte henne en rasistisk melding.

LES OGSÅ: Sandra Lyng: - Jeg ble frisk etter ni års helvete

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer