- Jeg var «drita full» på NRK

Sverre Goldenheim kom med oppsiktsvekkende uttalelser i «Trygdekontoret». Skylder på alkoholen.

OPPSIKTSVEKKENDE UTTALELSER: I programmet kom Goldenheim med noen svært oppsiktsvekkende uttalelser om sex, som sjokkerte Einar Gelius. Også eks-prostituert Janni Wintherbauer (t.v.) og Rune Rudberg (ikke avbildet) var gjester under sendingen. Foto: NRK
OPPSIKTSVEKKENDE UTTALELSER: I programmet kom Goldenheim med noen svært oppsiktsvekkende uttalelser om sex, som sjokkerte Einar Gelius. Også eks-prostituert Janni Wintherbauer (t.v.) og Rune Rudberg (ikke avbildet) var gjester under sendingen. Foto: NRK Vis mer
SEOGHØR.NO: Da Sverre Goldenheim i april 2011 gjestet «Trygdekontoret» på NRK3 skal han ha vært beruset. Det hevdet ham i et intervju med radioprogrammet «Hallo P3» denne uken.

- Jeg startet ganske tidlig den dagen med noen venner på Grünerløkka før innspillingen. Der var det en del folk som Twitret om det.

Det plukket Thomas Seltzer (programleder for «Trygdekontoret», red.anm) opp før programmet, og det kom noen varsko-telefoner om at jeg burde bytte om til vann før sendingen.

- Det ga jeg selvsagt helt faen i, forteller Goldenheim - som også er kjent fra TV3-serien «Norges Rike» åpenhjertig til radiokanalen.

Programmet med Sverre Goldenheim kan man se i NRKs nettspiller (ekstern lenke).

Vakte oppsikt på TV
Under TV-besøket kom han med noen svært oppsiktsvekkende uttalelser, blant annet da han innrømmet at han har kjøpt sex i Amsterdam.

- Det er litt for spenningen. Å møte en helt totalt ukjent person. For meg er sex bare hud. Folk drar på sopptur. Jeg tar 06.40 KLM, tilbake 21, da har jeg fått en fin dagstur. sier han i programmet.

I tillegg til Goldenheim var Rune Rudberg, eks-prostituert Janni Wintherbauer og prest Einar Gelius gjester. Sistnevnte skal ha blitt sjokkert av Goldenheims uttalelser om sitt forhold til transseksuelle og analsex.

- Det er nok mulig at den alkoholen gjorde at jeg ble litt ekstra punsj på glosene der, sier Goldenheim.

- Du var drita? spør P3s Jørn Kaarstad.

- Ja, jeg var det. Jeg ble sminket bra, fikk øyedråper og bet tennene sammen. Samtidig satt det en venn av meg bak meg med lommelerke.

- Så jeg skjøv stolen tilbake da det var pauser der. Jeg hadde en «handler» på plass. Det er jo ikke noe tull det jeg driver med.

Kjenner seg ikke igjen

NRK opplevde imidlertid ikke situasjonen helt på den samme måten som Goldenheim.

Redaksjonssjef i humor og underholdningsavdelingen, Christina Rezk Resar, sier til Seoghør.no at Goldenheim ikke virket beruset under innspillingen.

«Sverre Goldenheim hadde med seg en noen venner og om de har stukket til ham en lommelerke vet jeg ikke. At Sverre Goldenheim, ifølge eget utsagn, skulle være «drita full» er ikke riktig, og det ville selvsagt ikke redaksjonen tolerert.»

«I programmet ser man en frisk og fin Sverre Goldenheim. Han virket, i hvert fall ikke på oss, ruset, så hvis han var det så var han i hvert fall god til å skjule det
.», skriver hun i en e-post til Seoghør.no.

Hør hele radiointervjuet med Goldenheim på «Hallo P3» (ekstern lenke).

«Trygdekontoret» sendes onsdager klokken 22.25 på NRK3. Se vår store TV-guide her!

LES OGSÅ: Her tar sexpraten helt av på NRK