Justin Bieber om rusmisbruket:

- Jeg var døende

Superstjernen snakker ut om sin mørkeste periode.

BAK GARDINEN: I den nye dokumentarserien «Justin Bieber: Seasons» får man et innblikk i superstjernens liv de siste årene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Justin Bieber (25) er for tiden høyst aktuell med sitt comeback etter en lang periode utenfor rampelyset. I den anledning har artisten blant annet sluppet en dokumentarserie i samarbeid med YouTube, hvor han deler svært private historier med fansen.

I serien, som har fått navnet «Justin Bieber: Seasons», snakker han om alt fra ekteskapet til kona Hailey Bieber (23), til en hittil ukjent sykdom - og nå tar han bladet ytterligere fra munnen.

I episode fem, som nå er tilgjengelig for premium-brukere av YouTube, snakker stjernen ut om sin problematiske fortid, og om hvordan rusen ble en flukt fra hverdagen.

REDD: Justin Bieber er gjest hos Ellen DeGeneres, og forteller åpenhjertig om hvorfor han var nervøs før han skulle fri til kona Hailey Bieber. Vis mer

Alvorlig rusmisbruk

25-åringen har opplevd stor suksess karrieremessig, og den ble ikke mindre med årene. Presset ble til slutt så uutholdelig at han begynte å eksperimentere med diverse rusmidler, i et forsøk på å fjerne det indre stresset han opplevde som følge av egen karriere.

I serien forteller artisten at han begynte å røyke marihuana allerede i 13-årsalderen, og at rusen til slutt ble noe han lente seg på.

- Det var et tidspunkt hvor jeg sippet lean (miks av hostesaft og opioider, journ.anm.), poppet piller, tok MDMA, fleinsopp, alt. Og det var min måte å flykte på. Jeg var bare ung, du vet, slik som alle andre i industrien og folk i verden som eksperimenterer, forteller han åpenhjertig, og legger til:

- Men min erfaring med det skjedde foran kameraer, og jeg hadde et annet nivå av eksponering.

Rusbruken skal ifølge manager Scooter Braun (38) ha vært på sitt verste mellom 2012 og 2014, og skal til slutt ha blitt så alvorlig at artistens liv sto i fare.

- Jeg bestemte meg for å stoppe, fordi jeg følte … altså, jeg var døende. Sikkerhetsvakten min kom inn flere ganger i løpet av natten for å sørge for at jeg hadde puls. Folk vet ikke hvor alvorlig alt ble. Det var helt sykt skummelt, forteller Justin videre.

SNAKKER UT: Justin Bieber snakker ut om en svært mørk periode av livet sitt i sin nye dokumentarserie. Her med kona Hailey Bieber på premieren av serien. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Justin Bieber snakker ut om en svært mørk periode av livet sitt i sin nye dokumentarserie. Her med kona Hailey Bieber på premieren av serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det kanadiske ungpikeidolet ble for alvor kjent da han slapp låten «Baby» i 2009. På tidspunktet var Justin 15 år gammel, og oppnådde en suksess få i plateindustrien hadde vært vitne til tidligere.

Selv om han ble spådd en lysende karriere, var det også varsellamper som lyste hos mange, da de fryktet at nok en barnestjerne skulle falle i et endeløst mørke med rusmisbruk og tung depresjon.

Frykten skulle vise seg å ha noe for seg, også denne gang, til tross for at artisten har klart å ta tak i egne problemer for å komme på rett kjør igjen.

I dag er han gift, er aktuell med nytt album og planlegger en kommende verdensturné - et scenario han ifølge seg selv ikke hadde sett for seg for bare et par år siden.

Artikkelen fortsetter etter faktaboksen.

Arrestasjon og utagering

Den mørkeste perioden i artistens liv foregikk samtidig som hele verden så han bli arrestert for mistanke om å råkjøre i påvirket tilstand, tisse i bøtter på offentlig utested og kaste egg på naboens hus.

I 2014 ble stjernen også siktet for å ha mishandlet sin egen limousinesjåfør i etterkant av en hockeykamp med Toronto Maple Leafs i Canada Center.

Dette er noen få av hendelsene som utspilte seg på tidspunktet.

Klipp av Justin Bieber i ulike sammenhenger i forbindelse med at han ble arrestert av politiet i USA. Video licensed from Splash TV Vis mer

I 2015 innrømmet stjernen selv i et intervju med Men's Health at han var klar for å legge fortiden bak seg og se fremover.

- Det er på tide for meg å bli voksen. Dette har vært et veldig stort år for meg når det kommer til å finne ut av ting. Jeg har forandret meg utrolig mye fra hvordan jeg var. I går - ett år fra i går, satt seg i fengsel, fortalte han, ifølge People.

Uttalelsen kom for øvrig samme år som artisten stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo, i anledning en «Senkveld»-innspilling og intimkonsert for en håndfull norske fans.

LES OGSÅ: - Det eneste han snakker om er Jen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer