NÆR DØDEN: - Tenårene, tyveårene og alt forsvinner i en forferdelig ensomhet. Det ødelegger alt som heter selvtillit, og tar opp all tiden din, forteller en ærlig Solvei McKenna om sykdommen, som plaget henne i 17 år. Foto: Anders Myhren/Seher.no
NÆR DØDEN: - Tenårene, tyveårene og alt forsvinner i en forferdelig ensomhet. Det ødelegger alt som heter selvtillit, og tar opp all tiden din, forteller en ærlig Solvei McKenna om sykdommen, som plaget henne i 17 år. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg var døden nær tre ganger

Sykdomsmarerittet holdt på å ta livet av den norske TV-stjernen.

Se videointervjuet med Solvei McKenna nederst i saken!

HOLLYWOOD/OSLO (SEHER.NO): I TVNorge-programmet «Ja, vi elsker Hollywood» har norske TV-seere fått muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med blant andre Solvei McKenna (45).

McKenna er new age-sanger og yogainstruktør for rike og berømte i Beverly Hills, og har suksess som plateartist med musikk spesielt beregnet på yoga og meditasjon.

Musikkmessig er 45-åringen virkelig på vei til noe stort. Men livet har ikke alltid vært like lett, avslører hun til Seher.no når vi møter henne i hennes egen leilighet i Los Angeles.

- Jeg slet veldig med spiseforstyrrelser. Livet mitt var kaotisk da jeg var liten. Jeg hadde tidlig karrierre, allerede som 15-åring, men jeg var veldig syk. Jeg ble syk med både anoreksi og bulimi, forteller en preget Solvei McKenna til Seher.no.

Hver eneste dag i 17 år slet den vanligvis svært så blide kvinnen med den alvorlige sykdommen. Men gjennom metoder hun har tillegnet seg, har hun klart å komme seg fullstendig fri fra helvetet hun opplevde.

- Det var en lang vei, og det var som å leve i et fengsel. Tenårene, tyveårene og alt forsvinner i en forferdelig ensomhet. Det ødelegger alt som heter selvtillit, og tar opp all tiden din. Mange mister også tenner, mens hjertet stopper hos noen. Det var veldig, veldig ille for meg. Ettersom jeg vet hvordan det er å leve på en så vond måte setter jeg innmari pris på livet i dag.

- Var du noen gang døden nær?

- Ja, to-tre ganger.

- Hvordan er det å tenke tilbake på det?

- Jeg er veldig takknemlig for det, selv om det kanskje høres rart ut. Jeg er takknemlig  fordi det gjorde meg til den jeg er i dag. Det er absolutt en lidelse som jeg ikke ønsker mine verste fiender, men jeg tror at sjelen vår ønsker å gå gjennom visse ting selv om de er vanskelige. Fordi det har en mening, mener hun.
 
«Ja, vi elsker Hollywood»-deltageren kom seg altså helskinnet gjennom tiden med anoreksi og bulimi. Nå stråler 45-åringen av lykke.

- Jeg var heldig å overleve, så det har tydeligvis en mening. Og den styrken jeg fikk ved å finne ut av hva slags viljestyrke jeg har for å leve og hvilken fantastisk gave livet er, hadde jeg nok ikke fått om jeg ikke hadde vært gjennom dette, forteller hun åpenhjertig til Seher.no.

«Ja, vi elsker Hollywood» ser du på TVNorge onsdager klokka 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ble bestevenn med eksens nye kone!

Se videontervjuet med Solvei McKenna her: 
[obj:media:8477]