SKANDALEKVINNE: Monica Lewinsky hadde et forhold til Bill Clinton for 16 år siden. Nå åpner hun seg igjen om den tiden.  Foto: REX/Richard Young/All Over Press
SKANDALEKVINNE: Monica Lewinsky hadde et forhold til Bill Clinton for 16 år siden. Nå åpner hun seg igjen om den tiden. Foto: REX/Richard Young/All Over PressVis mer

- Jeg var den mest ydmykede personen i verden

Monica Lewinsky åpner seg opp på TV.

SEOGHØR.NO: Monica Lewinsky (40) hadde et forhold til daværende president Bill Clinton (67) da hun var praktikant i Det hvite hus.  

I 1998 uttalte Clinton en setning som etter hvert skulle bli svært berømt:

«I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky.»

Senere innrømte han at han hadde hatt «et upassende fysisk forhold» til den daværende praktikanten. Lewinsky har i dag ingen mann eller barn, og har tidligere uttalt at hun fortsatt elsker Bill Clinton.

Søndag gjør hun sitt første TV-intervju siden 2003, på National Geographics «The ’90s: The Last Great Decade?», skriver PageSix. I mai åpnet hun seg til magasinet Vanity Fair, om den tøffe tiden. I et selvskrevet essay, skrev hun at hun angret dypt på sex-skandalen.

«Jeg, meg selv, angrer dypt på hva som skjedde mellom meg og president Clinton. La meg si det igjen: Jeg. Meg selv. Angrer. Dypt. På. Det. Som. Skjedde.», skrev hun.

Deres forhold ble avslørt i en 445-siders rapport av Kenneth Starr, og var på alle forsider, absolutt over alt.

VAR PRAKTIKANT: Monica Lewinsky var praktikant ved Det Hvite Hus, da hun innledet et forhold til daværende president Bill Clinton.  Foto: REX/Richard Young/All Over Press
VAR PRAKTIKANT: Monica Lewinsky var praktikant ved Det Hvite Hus, da hun innledet et forhold til daværende president Bill Clinton. Foto: REX/Richard Young/All Over Press Vis mer

- Jeg var den mest ydmykede kvinnen i verden. Det var en av de verste dagene i mitt liv. Jeg hadde aldri opplevd en så sterk ydykelse, før den dagen, sier hun i det nye intervjuet.- Å få private dokumenter revet fra meg, og gjort om til en Starr-rapport var forferdelig. De fant ting på datamaskinene min, som jeg trodde var slettet. Det var overgrep etter overgrep, sa hun.

Lewinsky fortalte i tillegg at det var vanskelig å plutselig få så mye medieoppmerksomhet.

- Å bli kalt dum, hore og bimbo, var uutholdelig. Alt ble tatt ut av sin sammenheng. Det var skremmende å være i medias søkelys på den måten. Og forvirrende. Jeg tror også mye hadde å gjøre med at jeg er kvinne.  

Tidligere i år ble hun kalt en «narsissistisk, idiotisk tegneseriefigur» av republikaneren Rand Paul. Men det skal ha vært Hillary Clinton som først brukte ordene i 2000.

Hvis Hillary stiller som presidentkandidat i 2016, og vinner, forteller Monica at hun frykter en ny runde med paparazzier, skriver Vanity Fair.