HELSEPROBLEMER: Den tidligere The Smiths-vokalisten forteller til avisen at han kollapset på et hotell med blødende magesår, dobbeltsidig lungebetennelse og halssykdommen Barretts esofagus. Senere skal sangeren ha våknet opp tildekket av svart blod. Foto: Stella Pictures
HELSEPROBLEMER: Den tidligere The Smiths-vokalisten forteller til avisen at han kollapset på et hotell med blødende magesår, dobbeltsidig lungebetennelse og halssykdommen Barretts esofagus. Senere skal sangeren ha våknet opp tildekket av svart blod. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg var dekket av blod

Den britiske artisten Steven Patrick Morrissey kollapset på hotellrommet og måtte avlyse konserter.

SEOGHØR.NO:  Den britiske artisten Steven Patrick Morrissey (53) måtte tidligere i år avlyse USA-turnéen sin på grunn av helseproblemer.

Nå har den kontroversielle sangeren snakket ut om problemene i den chilenske avisen La Tercera.

Den tidligere The Smiths-vokalisten forteller til avisen at han kollapset på et hotell med blødende magesår, dobbeltsidig lungebetennelse og halssykdommen Barretts esofagus. Senere skal sangeren ha våknet opp tildekket av svart blod. Etter å ha gått med drypp i en hel måned, sa legene stopp.

- De advarte meg: «For noen måneder siden holdt du på å dø, og nå vil du gjennomføre 18 konserter til? Prøver du å ta ditt eget liv?» Jeg tror faktisk at det var det jeg gjorde, sier Morrissey.

Morrissey er kjent for å slenge med leppa, og da han i fjor opptrådde på en konsert i Buenos Aires i Argentina fikk hertugparet Kate og William (begge 30) gjennomgå. Hele bandet til Morrissey stilte opp i egenlagede t-skjorter med bryllupsbilde av paret påtrykket. Teksten på bildet la ikke skjul på musikernes følelser for paret: «Vi hater William og Kate» var budskapet under konserten.

Før han ble syk rakk 53-åringen å holde konsert i Portland, Oregon, i forrige uke, og stjernen kritiserte i den forbindelse arrangørene for det han beskrev som «ekstreme og tullete» sikkerhetspersonell.

- Plasser en sykelig fet MacDonalds-jente i en sikkerhetsuniform på et arrangement, og med ett er hun å regne som Eva Braun, sa Morrisey. 

LES OGSÅ:  Må avlyse allerede utsatte konserter