I SORG: Sir Bob Geldof sørger fremdeles over datteren Peaches, som døde i april - 25 år gammel. Dette bildet av far og datter ble tatt i 2009. Foto: All Over
I SORG: Sir Bob Geldof sørger fremdeles over datteren Peaches, som døde i april - 25 år gammel. Dette bildet av far og datter ble tatt i 2009. Foto: All OverVis mer

- Jeg var ansvarlig for henne, og jeg mislyktes

Bob Geldof føler skyldfølelse etter datterens død.

SEOGHØR.NO: I april ble artist Bob Geldofs (63) datter Peaches Geldof funnet død i sitt hjem utenfor London. Hun ble bare 25 år gammel.

Dødsårsaken har siden vist seg å være en heroinoverdose - det samme som moren hennes døde av da Peaches var bare 11 år gammel.

Bob Geldof visste at datteren slet med narkotikamisbruk.

- Selvfølgelig visste jeg om det, og vi snakket mye om det sammen. Hun var veldig modig - for modig. Hun hadde et vilt sinn, som for eksempel kunne fokusere intenst på en bok, og bare konsumerte og absorberte, fortalte han åpenhjertig i et intervju med ITV News, ifølge HelloMagazine.

SØSTRENE GELDOF: Fifi Trixibelle, Pixie, Peaches og Heavenly Hiraani Tiger Lily fotografert i London i 2004.  Foto: All Over Press
SØSTRENE GELDOF: Fifi Trixibelle, Pixie, Peaches og Heavenly Hiraani Tiger Lily fotografert i London i 2004. Foto: All Over Press Vis mer

Han forteller videre:

- Men ellers var hun ikke i kontroll. Hun visste hva livet handlet om, og Gud velsigne henne, hun prøvde hardt å nå dit. Men hun klarte det ikke.

I kjølvannet av bruddet med barnas mor Paula Yates, og ikke minst hennes tragiske overdosedødsfall i 2000, oppsto det Band Aid-generalen selv beskriver som et intens mediekjør rundt barna. Kjøret varte over flere år.

- De brukte dem for å nå meg, fordi det gjorde så vondt for meg - og ødela dem. Men jeg klandrer ikke avisene, selvfølgelig... Man klandrer seg selv. Jeg er jo faren som er ansvarlig, og som mislyktes, sier han i intervjuet.

På spørsmål om han klandrer seg selv for datterens død, svarer han ærlig:

- Ja, selvfølgelig gjør jeg det. For alle de som har opplevd å miste et barn: man går tilbake, og tilbake, og tilbake, og går over det igjen og igjen - var det noe jeg kunne gjort?

Peaches etterlot seg ektemannen Thomas Cohen (23), og sønnene Astala (2) og Phaedra (1). Sistnevne befant seg side om side ved sin døde mor da hun ble funnet.

Bob Geldof har også døtrene Pixie (23) og Fifi Trixibelle (31) med Paula Yates. I tillegg adopterte han jentenes halvsøster Heavenly Hiraani Tiger Lily (18) etter at Yates gikk bort. Heavenlys egen far, INXS-rockeren Michael Hutchence, begikk selvmord i 1997.

LES OGSÅ: - Det tok fem år før hun klarte å sørge over morens død

 

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.