Cindy Crawford:

- Jeg var aldri supertynn

Slår tilbake mot modellbransjens usunne kroppsfokus.

BLIKKFANG: Cindys undertøyskampanje for H&M-kjeden i 1991, førte til at mange bilister fikk problemer med å holde øynene på veien. Foto: Scanpix
BLIKKFANG: Cindys undertøyskampanje for H&M-kjeden i 1991, førte til at mange bilister fikk problemer med å holde øynene på veien. Foto: Scanpix
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: På 90-tallet fikk supermodellen Cindy Crawford (50) norske bilister til å kjøre av veien med sin undertøyskampanje for kleskjeden H&M.

Hun har vært på listen over de hotteste kvinnene gjennom alle tider, og var tidligere verdens best betalte modell.

I fjor sommer sikret datteren hennes, Kaia Gerber (15), seg sin første modellkontrakt og i høst ble hun hedret med prisen «Beste modell-gjennombrudd» på utdelingen «The Daily Front Row’s 4th Annual Fashion Media Awards» under moteuka i New York.

Ungjenta, som er en tro kopi av sin vakre mor, spås en lysende modellkarriere, og selv om mamma Cindy er stolt over datteren, er hun også bekymret for fremtiden hennes.

- Jeg har en datter som er på vei inn i denne verden, og forventningene til dagens modeller er å være enda tynnere enn før. Jeg var alltid størrelse 6; Jeg var aldri supertynn, men følte meg ikke dårlig på grunn av dette. Man kunne ha pupper, hofter og litt ekstra hud den gang, avslører Cindy til Refinery29, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

Gerber girls 📷 @EllenVonUnwerth

A photo posted by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Var gift med Richard Gere

Supermodellen, som har mer enn 30 års fartstid i bransjen, slår nemlig kraftig tilbake på dagens modelltrend hvor jentenes vekt er skremmende lav.

- Den største forandringen jeg har sett blant unge modeller i dag er et enda større press om å være tynnere. Jeg synes ikke det er en positiv melding å sende ut til jenter at alle modeller skal være størrelse 0, sier hun.

I februar fylte Cindy 50 år - noe hun ikke så frem mot med glede.

- Det er hardt! Jeg liker ikke de høye tallene, avslørte hun på TV-showet «Good Morning America».

- Men så kommer og går dagen, og jeg tenker: «Vent, jeg er fremdeles den samme personen».

Saken fortsetter under bildet.

VAKKER FAMILIE: Cindy Crawford med ektemannen Rande, datteren Kaia og sønnen Presley. Foto: Scanpix.
VAKKER FAMILIE: Cindy Crawford med ektemannen Rande, datteren Kaia og sønnen Presley. Foto: Scanpix. Vis mer

Som 25-åring giftet den langbeinte brunetten seg med den 17 år eldre Hollywood-stjernen Richard Gere (67).

- Jeg var ung. Jeg synes ikke selv jeg var ung den gang, men jeg var det. Jeg var sammen med Richard i rundt seks år, men vi var bare gift i to, uttalte hun om forholdet tidligere i år.

Siden 1998 har Crawford vært gift med forretningsmannen Rande Gerber (54), og i tillegg til datteren Kaia har de også sønnen Presley (17).

- Jeg tror at grunnen til at Rande og jeg har det så bra sammen er fordi vi var venner først. Jeg lot aldri som om jeg likte eller interesserte meg for baseball eller meditasjon - eller hva enn det måtte være, delte hun.

#TBT Major flashback. Love it, @ArthurElgort!

A photo posted by Cindy Crawford (@cindycrawford) on


LES OGSÅ: Carola flytter til Sør-Afrika for datterens skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer