Diane Keaton:

- Jeg var aldri kone-materiale

Diane Keaton har aldri giftet seg. Nå forteller hun hvorfor.

HAR ALDRI VÆRT GIFT: Diane Keaton er en av Hollywoods mest suksessfulle skuespillere, men hun har aldri giftet seg. FOTO: NTB Scanpix
HAR ALDRI VÆRT GIFT: Diane Keaton er en av Hollywoods mest suksessfulle skuespillere, men hun har aldri giftet seg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Diane Keaton (72) er ikke bare blant Hollywoods mest suksessfulle skuespillere. Hun har også rukket å date flere av de mest profilerte navnene der ute; deriblant Woody Allen (82), Al Pacino (78) og Warren Beatty (81). Likevel har hun aldri gått ned kirkegulvet med en mann.

ADOPTIVBARN: Diane Keaton startet familie på egenhånd. Her med datteren Dexter og sønnen Duke. Foto: NTB Scanpix
ADOPTIVBARN: Diane Keaton startet familie på egenhånd. Her med datteren Dexter og sønnen Duke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For litt over 20 år siden bestemte derfor Keaton seg for å starte familie på egenhånd.

Hun adopterte barna Dexter Keaton (23) og Duke Keaton (18), og til den svenske avisen Aftonbladet forklarer hun hvorfor hun aldri fant den store kjærligheten, og hvorfor hun aldri ble gift.

- Jeg så hva min egen mor ble tvunget til å gjøre. Hun fikk aldri muligheten til å følge sin drøm. Jeg var helt bevisst på at jeg aldri ville ende opp sånn. Det er derfor jeg er singel, sier hun.

Knust av Al Pacino

Keaton innrømmer likevel at hun nesten giftet seg med Pacino. De to møttes under innspillingen av «Gudfaren» i 1971, men romansen var svært turbulent, og forholdet tok slutt etter at innspillingen var over.

Keaton har tidligere innrømmet at hun elsket ansiktet hans, og at hun ble nærmest besatt av ham.

I biografien hun slapp i 2014 beskrev hun, ifølge Daily Mail, hvordan hun tilbrakte 20 år på å få ham ut av systemet sitt. Hun bygget en selvforsvars-mur rundt følelsene sine, og begynte til og med å kle seg mer tildekket - i langermete skjorter og hatter, som til slutt ble hennes varemerke.

- Jeg falt for skjønnheten av en ødelagt fugl. Det var smerte og nytelse om hverandre, men han ble aldri min, fortalte hun.

Forført av nok en rundbrenner

Pacino var imidlertid ikke den eneste som har bergtatt Diane. Hun var også svært betatt av Warren Beatty.

Akkurat det var nok ikke Keaton alene om. I boka "Star: How Warren Beatty Seduced America", hevdes det at "Dick Tracy"-skuespilleren har hatt sex med nærmere 13.000 kvinner.

Tallet inkluderer ikke «kjappiser» på dagtid, men forfatter Peter Biskinds estimerte, ifølge New York Post, antallet kvinner Hollywoods førsteelsker har hatt gjennom årene til å være rundt 12.775.

Har gitt opp

I dag har Keaton gitt opp håpet om å finne den rette.

- Kjærlighet er et puslespill. Jeg var adri kompetent nok. Nå tror jeg aldri at jeg kommer til å gifte meg. Jeg er det de kaller en gammel peppermø, sier hun i intervjuet med Aftonbladet.

Men Keaton, som for tiden er aktuell i filmen «Book Club», der hun faller hodestups for Andy Garcias rollefigur, er ikke lei seg av den grunn.

Saken fortsetter nedenfor.

GIRLPOWER: Med venninner som Mary Steenburg, Jane Fonda og Candice Bergen trenger ikke Diane Keaton noen mann i livet sitt. Her promoterer de filmen Book Club sammen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
GIRLPOWER: Med venninner som Mary Steenburg, Jane Fonda og Candice Bergen trenger ikke Diane Keaton noen mann i livet sitt. Her promoterer de filmen Book Club sammen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er fremdeles glad over livet. Jeg tror ærlig talt ikke at jeg er kone-materiale. Jeg er for uavhengig for å være det.

Forholdet til Woody Allen ble selvfølgelig atter et tema etter anklagene mot ham ble tatt opp på ny da #MeToo- bevegelsen blåste liv i gamle beskyldninger i fjor høst.

Til Aftonbladet forteller Keaton at de to er venner, og at hun ikke er interessert i å debattere forholdet deres i media.

LES OGSÅ: Disse parene debuterte sammen på Met-gallaen