- Jeg våknet og dro noen linjer amfetamin

Lene Alexandra overrasket fansen med åpenhjertig betroelse fra fortiden.

ÅPENHJERTIG: Lene Alexandra er ikke redd for å fortelle om sin dystre fortid. I et nytt innlegg på bloggen forteller hun om sine tidligere problemer med dop og spiseforstyrrelser. Bildet til venstre er fra 2004, mens bildet til høyre er fra i fjor.  Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Lene Alexandra er ikke redd for å fortelle om sin dystre fortid. I et nytt innlegg på bloggen forteller hun om sine tidligere problemer med dop og spiseforstyrrelser. Bildet til venstre er fra 2004, mens bildet til høyre er fra i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lene Alexandra Øien (34) har tidligere vært svært åpen om sin vonde fortid, og at hun i mange år slet med svært dårlig selvbilde. 

I et åpenhjertig innlegg på bloggen LeneAlexandra.com, med overskriften «Jeg våknet og dro noen linjer amfetamin...», snakker 34-åringen om den usunne og skumle livsstilen hun levde i sine yngre dager. 

I innlegget har Øien lagt ved to forskjellige bilder av seg selv - det ene er fra hun var 23 år gammel og det andre fra da hun tidligere i år stilte i bikini-fitness konkurranse i Los Angeles. 

STOR FORANDRING: Lene Alexandra Øien hatt gjennomgått en stor forandring. Her var hun deltaker i Robinson-ekspedisjonen i 2004. Da var hun 23 år gammel. Foto: TV3
STOR FORANDRING: Lene Alexandra Øien hatt gjennomgått en stor forandring. Her var hun deltaker i Robinson-ekspedisjonen i 2004. Da var hun 23 år gammel. Foto: TV3 Vis mer

Om det første bildet skriver hun blant annet at hun på den tiden var stripper, dopmisbruker og slet med spiseforstyrrelser og depresjoner.

- Jeg stod opp om morgenen og tok meg noen linjer amfetamin før jeg dro på strippeklubben. Jeg følte meg tjukk og i perioder spiste jeg nesten ingenting, for så å overspise og bli liggende i fosterstilling på sofaen kvalm med dårlig samvittighet, skriver hun i blogginnlegget og fortsetter:

- Alt jeg brydde meg om var utseendet og det var derfor jeg startet å strippe. Jeg bodde i Oslo. Husleien var høy og det var dyrt å se bra ut. Jeg så ingen meningen med livet og jeg skulle ønske jeg var dø. Hva skulle det bli av meg?

Åpen om fortiden

Lene Alexandras fortid er nå et endt kapittel i livet hennes, og nå reiser hun rundt i landet og holder inspirerende foredrag.

Til Seoghør.no sier hun at hun har fått mye positiv respons etter å ha åpnet seg om historien sin. 

- Å reise rundt i Norge, møte folk og å få dele min historie gjennom foredraget mitt er fantastisk. Det har vært overveldende og positivt. Livet er fullt av utfordringer og gleder, viktig å finne en balanse. Alle erfaringene vi gjør oss i livet er jo med å gjøre oss til den vi er. Jeg opplever at mange av de jeg møter blir inspirert og  ønsker å ta tak i livet sitt for å bli en sterkere utgave av seg selv, både fysisk og mentalt. For meg har det blitt meningen med livet å se at jeg kan være til inspirasjon for andre, sier hun.

Ble utbrent

Det er  ikke første gang den veltrente livsstilsrådgiveren åpner seg fortiden som rusmisbruker. I 2008 snakket hun ut om den svake perioden i livet sitt til bladet HENNE.

– Da jeg var 20–21 år, hadde jeg en periode jeg var veldig lei av alt. Jeg sto opp om morgenen, tok dop og gikk og la meg igjen. Jeg var drittlei av livet, fortalte hun til bladet.

I 2013 sto Øien også frem med sin historie om at hun ble voldtatt etter å ha blitt skjenket full av en gjeng eldre gutter da hun var 12 år gammel. 

Etter hun i 2008 vant TV2-konkurransen «Skal vi danse», ble hun utbrent og gikk på en psykisk smell. Da tok Lene Alexandra, som fikk diagnosen manisk depressiv som 14-åring, grep og gikk i terapi.

- Jeg satt 2-3 timer i terapi hos psykolog flere dager i strekk mens tårene rant og jeg hadde det vondt, fortalte hun i 2013 i boken sin «Bra Nok!», om tiden etter seieren i TV-serien. 

Saken fortsetter under bildet.

I TOPPFORM: Lene Alexandra er stolt over sin prestasjon i bikini fitnesss i januar. Da vant hun nemlig både gull og sølv i henholdsvis «Open Bikini - Class A» og «Novice Bikini - Class A». Foto: Henriette Høigilt
I TOPPFORM: Lene Alexandra er stolt over sin prestasjon i bikini fitnesss i januar. Da vant hun nemlig både gull og sølv i henholdsvis «Open Bikini - Class A» og «Novice Bikini - Class A». Foto: Henriette Høigilt Vis mer

Stor forandring

Lene Alexandra har hatt en stor endring de seneste årene. For ti år siden var hun å se som barmfager deltaker i «Robinsonekspedisjonen» på TV3, og like etter gjorde hun suksess som platinablond sanger med hitlåten «My Boobs Are Okey».

Etter at hun la om livet, gjør Lene Alexandra i dag suksess som blogger, forfatter, artist, skuespiller, foredragsholder og forretningskvinne med sitt eget selskap som personlig trener.

I januar stakk hun av med både gull- og sølvmedalje i bikini-fitness konkurransen «Ironman Naturally» i Los Angeles.

- Nå i dag, 16 år etter, står jeg opp og spiser et måltid som er relatert til mine mål. Jeg spiser næringsrikt, målrettet og nok. Jeg følger en strukturert plan med gode rutiner som gir meg mer balanse og kontroll i livet mitt. Kontroll gir meg trygghet, skriver Lene Alexandra i sitt nye blogginnlegg.

GA ALT: I 2008 gikk Lene Alexandra Øien og dansepartneren Tom-Erik Nilsen helt til topps i «Skal vi danse».  Foto: NTB scanpix
GA ALT: I 2008 gikk Lene Alexandra Øien og dansepartneren Tom-Erik Nilsen helt til topps i «Skal vi danse». Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg vet at jeg har vært en dritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer