BOKAKTUELL: Fredrik Græsvik har skrevet boken Evig krig. Israel og Palestina. Foto: NTB scanpix
BOKAKTUELL: Fredrik Græsvik har skrevet boken Evig krig. Israel og Palestina. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg våknet i senga av kjempesmell

Etter Gaza-krigen i 2012 slet TV 2-reporter Fredrik Græsvik med kraftige mareritt.

SEOGHØR.NO: I mange år har Fredrik Græsvik (48) vært utenriksreporter. For kanalen TV 2 har han dekket flere kriger, noe som naturlig nok har gjort sterke inntrykk.

BRAST I GRÅT: Da Græsviks datter Julie sendte melding til ham på Twitter da han dekket Gaza-krigen i 2012, brast han i gråt. Foto: NTB scanpix
BRAST I GRÅT: Da Græsviks datter Julie sendte melding til ham på Twitter da han dekket Gaza-krigen i 2012, brast han i gråt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier den rutinerte reporteren at han for tre år siden slet med kraftige mareritt, etter å ha dekket Gaza-krigen.

- I ukene etterpå våknet jeg i senga av kjempesmell. Og jeg måtte riste meg selv våken og skru på lyset for å konstatere at det var en drøm.

Græsvik gjenopplever mange av minnene når han nå er klar med boken «Evig krig. Israel og Palestina.»

- Det er skjellsettende opplevelser jeg har fortrengt. Så det har vært en krevende reise å lese gjennom notatene. Det er folk jeg har glemt. Jeg har også vært i stor fare flere ganger selv.

Saken fortsetter under bildet.


Græsvik fikk en rørende melding av sin da 16 år gamle datter, da han dekket Gaza-krigen i 2012.

«Kjære pappaen min! Nå må du passe deg og ta vare på deg selv. Det er viktigere at du er i sikkerhet enn at vi får nyheter.. @TV2Fredrik <3», skrev hun på Twitter.

Til Seoghør.no har han tidligere fortalt at meldingen skapte sterke reaksjoner.

- Jeg klarte å holde tårene tilbake, men så skulle jeg fortelle det til to palestinske kolleger, og når de hørte det så begynte de å gråte. Da var det gjort. Da tror jeg alle satt og gråt, sa han.

LES OGSÅ: Brast i gråt av datterens melding