Andreas Ygre Wiig fra «Mesternes mester»:

- Jeg våknet av et enormt smell mot hodet

«Mesternes mester»-deltaker Andreas Ygre Wiig vil aldri glemme øyeblikket da han måtte fraktes til sykehus i hui og hast.

- BLØDDE: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig er blant årets deltakere i «Mesternes mester». Selv om 36-åringen er vant til mange reisedøgn fra sin karriere, har ikke alle overnattinger gått smertefritt for seg. Foto: NRK
- BLØDDE: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig er blant årets deltakere i «Mesternes mester». Selv om 36-åringen er vant til mange reisedøgn fra sin karriere, har ikke alle overnattinger gått smertefritt for seg. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PORTUGAL (Se og Hør): Da Andreas Ygre Wiig (36) parkerte snowboardstøvlene for siste gang i 2016, kunne det gjøres med visshet om at han hadde oppnådd glimrende prestasjoner innen egen idrettsgren.

36-åringen kan blant annet skilte med tre gull i X-games. En Backside Rodeo 720 fra en 20 meter høy klippe i California, er også blant hans mest spektakulære triks. I 2015 fikk Ygre Wiig ytterligere anerkjennelse for strevet, da han ble kåret til tiårets snowboardkjører fra Norges Snowboardforbund.

I disse dager er det blant annet pappalivet som gjelder for 36-åringen. Han har imidlertid ikke lagt bak seg konkurranseinstinktet - noe man i disse dager blir vitne til gjennom NRKs «Mesternes mester».

DELTAKERNE: 5. januar var det premiere på en ny sesong av «Mesternes mester». Fra venstre: Lena Boysen Hillestad (48), Rolf Falk-Larssen (57), Solveig Gulbrandsen (36), Bjørg Eva Jensen (57), Gro Hammerseng-Edin (37), Espen Jansen (49), Isabel Blanco (38), Steffen Iversen (41), Kurt Asle Arvesen (42), og Andreas Ygre Wiig (36). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DELTAKERNE: 5. januar var det premiere på en ny sesong av «Mesternes mester». Fra venstre: Lena Boysen Hillestad (48), Rolf Falk-Larssen (57), Solveig Gulbrandsen (36), Bjørg Eva Jensen (57), Gro Hammerseng-Edin (37), Espen Jansen (49), Isabel Blanco (38), Steffen Iversen (41), Kurt Asle Arvesen (42), og Andreas Ygre Wiig (36). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Skulle konkurrere

I fjor sommer møtte Se og Hør idrettsprofilen i forbindelse med innspillingen av ovennevnte program i Faro i Portugal. Da kunne 36-åringen mimre tilbake på en idrettskarriere fylt av mange reisedøgn og gode minner.

Eller, det vil si, visse opplevelser erkjenner Ygre Wiig at han kunne vært foruten.

- Jeg husker jeg var i California i forbindelse med innspillingen av et tv-program på ESPN (amerikansk kringkastingsselskap som sender sport 24 timer i døgnet, journ.anm.). Det skulle omhandle fem snowboardkjørere som konkurrerte mot hverandre under et tv-show.

- Blødde fra hodet

Natta før innspillingen skulle det imidlertid vise seg vanskelig for snowboardstjerna å falle i søvn. Om enn noe redusert, kom han seg til location, hvor han gjennomførte innspillingen.

KONKURRANSEMANN: Andreas Ygre Wiig har så langt imponert under i ulike øvelsene i «Mesternes mester». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KONKURRANSEMANN: Andreas Ygre Wiig har så langt imponert under i ulike øvelsene i «Mesternes mester». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lite visste Ygre Wiig om at den påfølgende natten skulle ende i full dramatikk.

- Etter en veldig lang dag, gikk jeg og la meg alene på hotellrommet. Det var helt bekmørkt. Plutselig våknet jeg av et enormt smell mot hodet, etterfulgt av en øredøvende pipelyd, sier han og fortsetter:

- Så begynner jeg å blø fra hodet. Jeg klarer ikke å få ringt ned til resepsjonen, ettersom jeg var helt i sjokk.

- Verste måten

Snowboardstjerna forteller at han i sekundene før sammenstøtet, hadde gått i søvne.

STOR UTØVER: I 2016 la Andreas Ygre Wiig opp som snowboardkjører. Han har blant annet tre gull fra X-games i bagasjen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
STOR UTØVER: I 2016 la Andreas Ygre Wiig opp som snowboardkjører. Han har blant annet tre gull fra X-games i bagasjen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- Jeg hadde gått i søvne og kastet alt av dyner og puter ned på gulvet. Jeg hadde nok snublet i dyna mi mens jeg vandret rundt. Inne på rommet var det en tv-benk av granitt, med en veldig skarp kant, som jeg smalt hodet inn i.

- Det er den definitivt verste måten jeg har våknet på, forteller han lattermildt.

Hendelsen fant sted i 2014. Etter hvert fikk Ygre Wiig samlet seg og kontaktet resepsjonen, der det ble tilkalt ambulanse.

- Jeg ble kjørt til sykehus, og måtte sy noen sting i hodet, forteller 36-åringen, som understreker at han heldigvis ikke sitter igjen med noen varige mén etter uhellet.

- Super-pappa

Det var i november 2016 at Ygre Wiig og Hannah Sophie Sæthre Schanz (26) ble foreldre til sin lille Leo.

I et intervju med Se og Hør tidligere denne uken beskrev 26-åringen blant annet sin kjæreste som en «super-pappa».

- Ja, det har vært utrolig fint. Leo er en snill, glad og aktiv gutt. Og Andreas er virkelig en super-pappa. Når han er sammen med Leo, er han hundre prosent til stede. Han burde være en inspirasjon for andre, fortalte hun.

- Største i livet

Ygre Wiig erkjenner at han de siste to åra av sin karriere, valgte å rette fokus mot andre ting enn bare idretten. Det tror han har vært en riktig beslutning.

- Jeg fikk en gradvis overgang, noe som var sunt, tror jeg. Snowboard hadde jo vært mitt hovedfokus i så mange år, men når man blir eldre, går det gjerne en automatikk i at også andre ting blir viktigere.

BLE FORELDRE I 2016: Andreas Ygre Wiig kom sammen med sin kjære Hanna Sophie Sæthre Schanz under Idrettsgallaen tidligere i januar. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BLE FORELDRE I 2016: Andreas Ygre Wiig kom sammen med sin kjære Hanna Sophie Sæthre Schanz under Idrettsgallaen tidligere i januar. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Hva har vært de viktigste fokusområdene for din del etter at du la opp?

- Det har vært familien. Sønnen min og kjæresten min. Å bli pappa er virkelig noe av det største en kan oppleve i livet. Jeg tenker at timingen også var god. Det er ikke lett å reise slik som jeg gjorde da jeg var aktiv, når man blir far.

- Vil ikke pushe ham

Selv beskriver 36-åringen det å bli forelder som en kontinuerlig læringsprosess. Hvorvidt lille Leo kommer til å gå fars fotspor og blir å se i snowboardløypa i framtida, er imidlertid uvisst.

- Han virker veldig aktiv allerede, sier 36-åringen og ler, før han får et litt mer alvorlig drag over ansiktet.​

- Men jeg vet faktisk ikke om jeg vil at han skal gå i mine fotspor. Med snowboard følger en del risiko. Spesielt med det nivået som er nå. Jeg kommer ikke til å pushe ham i noen spesiell retning. Han skal få gjøre det han føler for, og det var også slik jeg vokste opp. Foreldrene mine støttet meg i det jeg synes var morsomt å drive med, og det tenker jeg kan være noe å leve opp til.

LES OGSÅ: - Det har gått to og et halvt år, og jeg har fortsatt ikke et sted å bo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer