SKJEGGETE SUKSESS: Kristofer Hivju i en scene fra 4. sesong av «Game of Thrones». Foto: Stella Pictures
SKJEGGETE SUKSESS: Kristofer Hivju i en scene fra 4. sesong av «Game of Thrones». Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg undertrykker villmannen i meg på bussen

Kristofer Hivju går berserk også utenfor «Game of Thrones»-settet.

SEOGHØR.NO: Sesong fire av den populære HBO-serien «Games of Thornes» er den blodigste hittil, og skuespiller Kristofer Hivju (35) syns rollen som slåsskjempen Tormund Giantsbane er en fin måte å få utløp for sin mer brutale side.

- Til vanlig må jeg undertrykke villmannen i meg, når jeg tar bussen for eksempel, humrer han da Se og Hør møter han under åpningen av «Games of Thrones i Oslo – The Exibition» i Oslo på fredag.

Den bredskuldra og rødskjeggete nordmannen omfavner råskapen i rollen, og forbereder seg til innspilling blant annet ved å herje i skogen.

- Jeg går berserk, kaster steiner og trestammer og sånn, sier han.

KJEMPESUKSESS: Med et kostyme som veier femten kilo og en en vektøkning på ti, går Kristofer virkelig inn i rollen som den brutale slåsskjempen.   Foto: Stella Pictures
KJEMPESUKSESS: Med et kostyme som veier femten kilo og en en vektøkning på ti, går Kristofer virkelig inn i rollen som den brutale slåsskjempen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Selv om Hivju til vanlig er godt gift og en harmonisk tobarnspappa, føler han seg som hånd i hanske med rollefiguren Tormund.

- Jeg har håndtert kniver siden jeg var fem år. Å gi meg en kniv er det samme som å gi hunden et bein, forteller han.

Utstillingen varer frem til 30. april på Posthallen i Oslo, og stiller ut alt fra kostymer, våpen og den berømte jerntronen.

LES OGSÅ: Her avslører Hivju sin skjegg-hemmelighet.