- Jeg turte ikke se meg i speilet

Vibeke Skofterud syntes ikke hun så ut som noen toppidrettsutøver.

ADVARER JENTER: - Det er bare lettkledde damer med flotte kropper over alt. Det blir fokus på kropp om du vil eller ikke. Det er knalltøft å vokse opp, sier Vibeke Skofterud til Dagbladet om kroppspresset blant unge jenter i dag. Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no
ADVARER JENTER: - Det er bare lettkledde damer med flotte kropper over alt. Det blir fokus på kropp om du vil eller ikke. Det er knalltøft å vokse opp, sier Vibeke Skofterud til Dagbladet om kroppspresset blant unge jenter i dag. Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skistjernen Vibeke Skofterud (32) har engasjert seg i idrettsjenters forhold til sin egen kropp, siden hun i 2008 stod frem og fortalte om sine egne spiseforstyrrelser.

I et intervju med Dagbladet sier hun at problemene på ett tidspunkt var så ille, at hun holdt seg unna Toppidrettssenteret i Oslo i et halvt år.

SISTE SJANSE! STEM PÅ «ÅRETS TV-NAVN» OG VINN EN SYDENTUR TIL EN VERDI AV 10.000 KRONER!

- Jeg var en toppidrettsutøver. Men tenkte at «jeg ser ikke sånn ut. Derfor har jeg ikke rett til å trene her.»

- Jeg hadde veldig, veldig, dårlig selvbilde og selvtillit. Selv i perioder hvor jeg så normal ut, turte jeg ikke se meg i speilet, sier hun til avisen.

Med hjelp fra blant annet professor Jorunn Sundgot Borgen på Idrettshøgskolen, psykiater Finn Skårderud og tidligere landslagstrener Steinar Mundal kom hun seg over problemene.

I dag advarer Vibeke mot det ekstreme fokuset på kropp blant unge jenter.

- Det er bare lettkledde damer med flotte kropper over alt. Det blir fokus på kropp om du vil eller ikke. Det er knalltøft å vokse opp. Det tenker jeg også i forhold til egne barn, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Spiseproblemene har gjort meg psyksisk sterkere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer