Thomas Markle:

- Jeg tror Oprah lurte Harry og Meghan

Hertuginne Meghans far fyrer løs i «eksplosivt» intervju.

FÅR KRITIKK: Thomas Markle har lite til overs for intervjuet Oprah Winfrey gjorde med hertugparet Harry og Meghan. Foto: Harpo Productions / Joe Pugliese / Handout /Reuters
FÅR KRITIKK: Thomas Markle har lite til overs for intervjuet Oprah Winfrey gjorde med hertugparet Harry og Meghan. Foto: Harpo Productions / Joe Pugliese / Handout /Reuters Vis mer
Publisert

Verden var nok ikke helt forberedt på hva som ventet da talkshow-stjerna Oprah Winfrey (67) i mars satte seg ned med prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) i et intervju som sjokkerte mange.

Avsløringene kom nemlig som perler på en snor fra hertugparet av Sussex, som for over ett år siden trakk seg fra sine kongelige plikter. Allerede i ukene før intervjuet ble sendt på tv, verserte det spekulasjoner om hva hertuginnen og hennes prins kom til å lette på sløret om.

Det endte i blant annet rasismeanklager, ellevilt mediekjør, selvmordstanker og den påståtte isfronten med hertuginne Kate (39).

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Hun bruker dem

I et stort og «eksplosivt» intervju i «60 minutes Australia» langer nå Meghans far, Thomas Markle (76), ut mot den 67 år gamle talkshowdronningen.

I intervjuet beskylder han Winfrey for å «bruke» paret til å fremme sin egen karriere, og at hun utnyttet prins Harry på et tidspunkt der han var «svekket».

- Jeg tror Oprah Winfrey lurte Harry og Meghan. Jeg tror hun bruker dem for å bygge nettverk og for å fremme sin karriere. Jeg mener at hun utnytter en svekket mann og får ham til å si ting som aldri burde blitt sagt på tv, sier han i intervjuet.

LITE KONTAKT: Hertuginne Meghan og pappa Thomas Markle har hatt et kjølig forhold i flere år. Foto: Tim Stewart / Splash

LITE KONTAKT: Hertuginne Meghan og pappa Thomas Markle har hatt et kjølig forhold i flere år. Foto: Tim Stewart / Splash

Vis mer

Etter intervjuet snakket prins Harry til Winfrey enda en gang, denne gang i forbindelse med deres nye Apple+-serie, «The Me You Can't See», der han blant annet snakket om sin indre kamp i kjølvannet av moren, prinsesse Dianas, død i 1997.

- Jeg var villig til å drikke, ta narkotika, og alt som hørte til for å føle mindre av det jeg følte, innrømmet Harry da.

ALDRI SNAKKET OM FØR: Thomas Markle skal snakke om ting han aldri har snakket om før i «60 minutes». Video: CBS Vis mer

Turbulente år

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom hertuginne Meghan og faren Thomas Markle har vært kjølig i flere år.

67-åringen har blitt beskyldt for å ta betalt for bilder av datteren rett før det kongelige bryllupet i 2018, og skal også ha lekket et privat brev fra henne til pressen.

Meghans halvsøsker tok senere på seg skylden for bildene med begrunnelsen at hun håpet bildene ville virke positivt både for faren og kongefamilien.

I tiden etterpå har Thomas skapt flere kontroversielle overskrifter, deriblant at han har brukt kokain i fortiden. Han har også påstått at datteren har ødelagt kongefamilien.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

- Det gjør vondt

Faren var også et tema da hertugparet av Sussex gjorde intervjuet med Oprah Winfrey i mars.

- Jeg sa til ham at jeg trengte at han fortalte meg sannheten, at vi da kunne hjelpe. Han klarte ikke det, og det ga gjenklang for meg - spesielt nå som jeg selv har blitt mamma, fortalte hun.

Dette er første gang Thomas Markle uttaler seg offentlig siden han ble bestefar til lille Lilibet i starten av juni. Han hevder han ikke har sett hertugparet siden de giftet seg for tre år siden, og kritiserer samtidig paret for ikke å ville se ham.

- Det gjør selvsagt vondt. Det sitter drapsmenn i fengsel, som likevel får besøk av sin familie. Jeg er ingen drapsmann. Jeg har gjort én tabbe og har blitt straffet for det. I dette showet snakker de om medfølelse, men det er ingen medfølelse der for meg, for familien min eller for verden. Om jeg hadde gjort noe fryktelig galt ville det vært helt greit. Men det har jeg ikke gjort, sier han i «60 minutes Australia».

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

LES OGSÅ: Slår tilbake mot Kate-ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer