- Jeg tror mine bilder vil leve evig

Året er 1979 og Odd Nerdrum maler «Fra Citadellet» med Se og Hør tilstede. Nå har maleriet en startpris på 500 000 kroner hos auksjonshuset Blomqvist.

UDØDELIGE MALERIER: - Jeg håper selvfølgelig at det jeg gjør skal bli et livsverk og at maleriene vil leve evig, jeg ser på det som en trøst og tror at mine drømmer kommer til å gå i oppfyllelse, fortalte Nerdrum til Se og Hørs utsendte da han malte på «Fra Citadellet» i 1979. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
UDØDELIGE MALERIER: - Jeg håper selvfølgelig at det jeg gjør skal bli et livsverk og at maleriene vil leve evig, jeg ser på det som en trøst og tror at mine drømmer kommer til å gå i oppfyllelse, fortalte Nerdrum til Se og Hørs utsendte da han malte på «Fra Citadellet» i 1979. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I 1979 hadde Se og Hør en sommerpatrulje hvor reporter Odd Johan Nelvik (58), senere sjefsredaktør, og fotograf Oddvar Walle Jensen (62) reiste land og strand rundt med båten «Tittelytten».

En av kjendisene som åpnet dørene for Se og Hør var billedkunstner Odd Nerdrum (70). Han inviterte Se og Hør til malerstuen sin på Citadelleøya utenfor Stavern.

Han fortalte Se og Hørs utsendte den gang at han håpet at maleriene hans kom til å bli udødelige:

- Jeg håper selvfølgelig at det jeg gjør skal bli et livsverk og at maleriene vil leve evig, jeg ser på det som en trøst og tror at mine drømmer kommer til å gå i oppfyllelse.Da Se og Hør møtte Nerdrum, hans daværende kone og kunstnervenneparet Terje og Bente Moe på Citadelleøya, holdt Nerdrum på med maleriet «Fra Citadellet». I dag auksjoneres dette maleriet bort via auksjonshuset Blomqvist, som har satt startprisen på 500 000 kroner.

Se og Hør-fotograf Oddvar Walle Jensen minnes møte med Nerdrum som en hyggelig opplevelse:

- Nerdrum inviterte oss til Citadelleøya, og åpnet dørene til kunstnerstuen. Etter fotografering og intervju hygget vi oss med vin og god mat i sommernatten. Dette var før Nerdrum ble folkesky.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer