MÅTTE HJEM: Eventyret tok slutt for Trine Alsgaard i mandagens episode av "71 Grader Nord". Foto: TVNorge
MÅTTE HJEM: Eventyret tok slutt for Trine Alsgaard i mandagens episode av "71 Grader Nord". Foto: TVNorgeVis mer

- Jeg tror jentene var for feige

Den utstemte "71 Grader Nord"-deltagerne mener noen av guttene hadde for mye makt...

SEHER.NO: Etter nok en spennende episode av "71 Grader Nord" på TV Norge, ble TV-seerne mandag vitne til at det var Trine Alsgaard (40) som måtte forlate eventyret.

Det kom ikke som noe sjokk på deltageren selv.

- Det var kjipt å være den som måtte snu, men det var min tur. Det kom ikke som noen overraskelse, men jeg ble nok sett på som en konkurrent, forklarer hun til Seher.no.

Trebarnsmoren jobber blant annet som klatreinstruktør for ungdom og var dermed vant med flere av utfordringene hun møtte i "71 Grader Nord". Til Seher.no forteller hun at hun så seg nødt til å ligge lavt i konkurransen, slik at de andre ikke skulle oppfatte henne som en for stor konkurrent.

- Jeg begynte taktisk å legge meg lavt, for at de andre ikke skulle se styrken min, men jeg vet ikke om det ble gjennomskuet. Jeg spilte litt pyse slik at de andre ikke skulle se hva jeg kunne. Noen trodde nok at jeg var svakere enn det jeg er.

Da Trine skjønte at hun var i faresonen for å rykte ut, forsøkte hun å danne en ny allianse med de andre jentene. 

- Jeg prøvde forgjeves å få jentene med meg i en motallianse, men jeg tror de var for feige. Det var min siste sjanse å få jentene med, men jeg tror noen av gutta hadde for mye makt.

Mandagens episode av "71 Grader Nord" inneholdt noen av de tøffeste utfordringene så langt. Det blåste kraftig da de seks deltagerne skulle klatre oppover Laukviktind i Nordland.

- Slurver du med klatreutstyret kan det være det siste du gjør, forklarte sikkerhetsansvarlig og klatreekspert Robert Caspersen før deltakerne begynte på oppdraget.

Alsgaard syntes imidlertid ikke det var noen spesielt ekstrem tur - selv om det er en tur få mennesker har gjennomført.

- Jeg har gjort lignende ting før. Jeg synes ikke det var noe ekstremt hardt, men det var tøft og utfordrende nok. Men jeg møtte ikke veggen som andre.

40-åringen syntes at det var vanskeligere å forholde seg til enkelte av de andre deltagerne...

Tidligere har Lene Hansen (26) blitt omtalt som irriterende og blitt beskyldt for å ikke bidra til fellesskapet. Alsgaard vil imidlertid ikke henge ut noen av deltagerne.

- Jeg vil ikke nevne navn, men jeg har utrolig lite til overs for folk som bare syter og klager hele tiden. Så det var noen jeg var mer irritert på enn andre, ja.

Den utstemte deltageren sitter i dag igjen og er ydmyk og takknemlig for at hun fikk bli med på programmet, og forteller at hun har fått mange gode tilbakemeldinger.

Trine er søster av langrennsesset Thomas Alsgaard, og har tidligere innrømmet til Seher.no at hun ikke vil sammenlignes med broren.

- Man føler seg ikke i bakleksa, men man blir ofte sammenlignet med ham. Jeg vil gjøre ting for meg selv. Jeg er meg, jeg er Trine -jeg vil ikke bli sammenlignet med Thomas. I mange sammenhenger blir jeg målt opp mot ham, som langrennsløper og som skiess. Og det er ikke alltid like alright, sa hun til Seher.no i oktober.

Nå forteller hun at hun slett ikke har peilig på hva broren synes om innsatsen hennes i TV Norge-programmet.

- Det har vi ikke pratet om. Ikke før eller etter programmet, egentlig. 

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg ble sjokkert