- Jeg tror jeg har blitt en bedre far

Erik Thorstvedt innrømmer at au pairen hadde et bedre forhold til barna da de var små enn ham selv.

NORSK FOLKEHJELP: Thorstvedt skal søndag, sammen med Haddy N'jie, lede årest TV-aksjon på NRK. Foto: Ole Kaland/NRK
NORSK FOLKEHJELP: Thorstvedt skal søndag, sammen med Haddy N'jie, lede årest TV-aksjon på NRK. Foto: Ole Kaland/NRK Vis mer
SEHER.NO: Da barna til Erik Thorstvedt (48) fra første ekteskap, Charlotte og Alexander, var små hadde den tidligere fotballproffen sin glanstid på banen, noe som resulterte i at han var lite til stede for barna, og han innrømmer nå at karrieren kostet mye for familien.

- Helt klart. Jeg var veldig langt inne i ting som hadde med fotball å gjøre, også hjemme. Det å spise middag med meg kan ikke ha vært helt bra, jeg var aldri helt til stede, sier han i et portrettintervju i Magasinet Dagbladet.

Den etter hvert så kjente datteren Charlotte Thorstvedt (24) har i tidligere intervjuer fortalt om vanskeligheten med å ha en fraværende pappa, både før og etter foreldrenes skilsmisse.

- Da de skilte seg, bodde jeg mest hos mamma. Alt var trygt og fint hos henne, og jeg følte meg veldig hjemme. Hos pappa var det annerledes fordi han giftet seg fort og fikk ny familie, og det var noe jeg taklet dårlig til tider. Jeg følte meg mer avslappet hjemme hos mamma, har hun sagt til Dagbladet Søndag.

Under tiden da Erik bodde i England med den første kona og de to små barna hadde de ansatt en au pair til å hjelpe dem med å passe barna, og han innrømmer at hun etter hvet fikk et nærere forhold til dem enn det han selv på den tiden hadde.

- I England hadde vi au pair. Hun kom ganske nær ungene.

Når Dagbladet spør om au pairen kom nærmere barna enn ham selv, må han dra litt på det.

- Nja. Det høres litt fælt å si det. Jeg håper ikke det. Men det er klart: Jeg tror jeg har blitt en bedre far. Du lærer litt underveis, det er ikke bevisst, men du tar det med deg. Med Charlotte, min eldste, har jeg i grunnen sluppet unna en del av de tingene det innebærer å ha en tenåringsjente i oppvekst, sier han før han presiserer:

- Men jeg har alltid vært glad i ungene mine.

Søndag denne uken er Thorstvedt, til en forandring, å se på NRK, hvor han skal lede årets TV-aksjon sammen med makker Haddy N'jie (32). Overskuddet går i år til Norsk Folkehjelp.

Sjekk ut når det starter i Seher.nos store TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det stemmer at det er slutt