- Jeg tror ikke noen kjenner meg igjen

Vebjørn Enger tror ikke han blir kjendis etter filmdebuten.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Vebjørn Enger (15) har til nå vært et ukjent navn i film-Norge, men debuterer på det store lerretet med hovedrollen i «Kompani Orheim». Enger spiller tenåringen Jarle Orheim som vokser opp i 1980-tallets Stavanger og lider under farens økende alkoholmisbruk.

15-åringen hadde tidligere bare spilt i skolestykker og fikk sin første rolle etter en audition for regissør Arild Andresen.

- Det har vært en veldig fin opplevelse. Jeg ble som 14-åring kastet ut i en profesjonell verden og jeg måtte strekke meg hele tiden for å skjønne humor og fungere sosialt med folk som er dobbelt så gamle for meg. Jeg følte at jeg vokste som person og fikk mer selvtillitt, forteller Enger til Seoghør.no.

Fra en anonym tilværelse Engers ansikt nå klistret på kinoplakater og trikker i landets store byer. 15-åringen, som bor i Stavanger, synes det kan være ubehagelig å se seg selv eksponert.

- Det er ganske rart. Jeg liker egentlig ikke å se meg selv på bilder og film. Jeg synes det er litt ubehagelig, men jeg må jo bli vant til det, sier han.

Enger har ennå ikke blitt gjenkjent og er ikke sikker på at han vil bli det heller.

- Jeg vet ikke om jeg blir gjenkjent. Hvis jeg blir det blir jeg nok veldig overrasket første gangen. 

«Kompani Orheim» er basert på den tredje i Tore Renbergs romanserien om Jarle Orheim. Denne gangen går historien tilbake til Jarles oppvekst, og rollen er tidligere spilt av Rolf Kristian Larsen, som også spiller en eldre versjon av Jarle i den siste filmen.

Enger tror at publikum vil huske Larsen bedre enn ham selv.

- Rolf Kristian har gjort et sterkt bilde av Jarle og har et utseende man husker. Når folk tenker på Jarle tenker de på ham. Jeg tror ikke folk kommer til å huske utseende mitt.

15-åringen går ennå på skolen og selv om den første filmjobben ga mersmak, er han usikker på om det er skuespiller han vil bli.

- Jeg har lyst til å lage flere filmer, men jeg vet ikke om jeg vil gjøre det til en karriere ennå. De fleste begynner ikke før de er 24, så jeg har litt tid på meg. Jeg ser hva som skjer og håpe jeg gjør de rette valgene.
  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Brukte egen erfaring i rollen som alkoholiker   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer