TROR PÅ STOREBROR: Skuespiller Mari Maurstad sier til Dagbladet at halvbroren Toralv Maurstad er i ferd med opptreningen etter hjerneslaget. Her er duoen avbildet sammen på Nationaltheatret høsten 2010. Foto: NTB scanpix
TROR PÅ STOREBROR: Skuespiller Mari Maurstad sier til Dagbladet at halvbroren Toralv Maurstad er i ferd med opptreningen etter hjerneslaget. Her er duoen avbildet sammen på Nationaltheatret høsten 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror han snart er tilbake for fullt

Lillesøster Mari Maurstad krysser fingrene for at slagrammede Toralv Maurstad snart er tilbake i full vigør.

Publisert

SEOGHØR.NO: Tirsdag kunne Se og Hør melde at den folkekjære skuespilleren Toralv Maurstad (89) hadde blitt rammet av hjerneslag.

Senere samme dag bekreftet Nationaltheatret i en pressemelding at Maurstad får behandling på sykehus etter et slag.

Den spreke 89-åringens yngre halvsøster, skuespiller Mari Maurstad (59), forteller til Dagbladet Pluss at hun håper Toralv vil komme raskt til hektene.

- Han er allerede i gang med opptrening, og takket være hans gode form og helse, håper og tror jeg at han snart vil være tilbake for fullt, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT FORHOLD: Mari og Toralv Maurstad i samtale med Toralvs kone Beate Eriksen (midten) på leseprøve til «Vildanden» i Oslo i mai 2013. Alle tre spilte sammen i Riksteatrets oppsetning av Ibsen-stykket.  Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Mari og Toralv Maurstad i samtale med Toralvs kone Beate Eriksen (midten) på leseprøve til «Vildanden» i Oslo i mai 2013. Alle tre spilte sammen i Riksteatrets oppsetning av Ibsen-stykket. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere har Toralv Maurstad fortalt at han og Mari, som begge er barn av den avdøde skuespilleren og regissøren Alfred Maurstad, har et tett og godt forhold.

OMTALTE SLAGET: Se og Hør var først ute med å omtale hjerneslaget til Toralv Maurstad, i tirsdagens utgave.  Foto: Faksimile, Se og Hør
OMTALTE SLAGET: Se og Hør var først ute med å omtale hjerneslaget til Toralv Maurstad, i tirsdagens utgave. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

- Ja, vi har jo samme humor og felles far, og det er mange gener og tråder som er felles hos oss. Hun er en utrolig kjekk og begavet jente, som det er veldig morsomt å være sammen med, sa han til Seoghør.no i 2010.

Råsprek 89-åring

Flere av Toralv Maurstads andre skuespillerkolleger har klokketro på at han ikke vil la seg stoppe av et hjerneslag.

- Jeg trodde aldri han skulle bli syk noen gang. Kjenner jeg ham rett, er han snart tilbake som før. Toralv har vært vår store helt fra ungdommen av, og vi er alle glade i ham, understreker Elsa Lystad (85) overfor Dagbladet.

Hjerneslaget skal ha rammet Toralv Maurstad mens han var på besøk på gården sin i Nordfjord i Sogn og Fjordane. Ifølge Se og Hør var han på tur med kameraten Herman Mehren (77) da slaget inntraff.

Saken fortsetter under bildene.

LEVENDE LEGENDE: Toralv Maurstad har trolig en av de aller lengste karrierene i norsk teaterliv. Her er han som (f.v) teatersjef for Oslo Nye Teater i 1976 sammen med «Måne for misfarne»-hovedrolleinnehaver Liv Ullmann, i «Min kvinne» med Wenche Foss på Nationaltheatret i 1956, og backstage med Kari Simonsen på «Cabaret» på Oslo Nye Teater i 1968. Foto: NTB Scanpix
LEVENDE LEGENDE: Toralv Maurstad har trolig en av de aller lengste karrierene i norsk teaterliv. Her er han som (f.v) teatersjef for Oslo Nye Teater i 1976 sammen med «Måne for misfarne»-hovedrolleinnehaver Liv Ullmann, i «Min kvinne» med Wenche Foss på Nationaltheatret i 1956, og backstage med Kari Simonsen på «Cabaret» på Oslo Nye Teater i 1968. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maurstad ble fraktet i sykebil fra gården til det lokale sykehuset i Nordfjord. Like etter forverret sykdomsbildet seg for Toralv, og han ble i all hast sendt videre med ambulansefly til sykehus i Oslo.

Etter det Se og Hør erfarer skal Maurstads kone, regissør og skuespiller Beate Marie Eriksen (55), ha fått sjokkbeskjeden på telefonen. Foreløpig har familien kun uttalt seg via Nationaltheatrets pressemelding.

Aldri pensjonist

Flere ganger tidligere har skuespillernestoren fortalt at det å stå på scenen holder ham ung, og at han verken tenker mye på døden - eller pensjonisttilværelsen.

- Jeg kan da ikke gå og tenke på døden, nei, det som skjer det skjer. Men jeg håper på en rask retrett når tida er inne, jeg liker ikke tanken på et langt sykeleie, sa Maurstad til Dagbladet Pluss tidligere i år.

Saken fortsetter under bildet.

I fjor fortalte det «evigunge» teaterikonet til Se og Hør at han tror kombinasjonen av fysisk arbeid og tid med kona er oppskriften på et langt og lykkelig liv:

- Arbeidet og Beate holder meg ung, sa Toralv med et smil den gang.

Da den travle, sporty og spreke teaterveteranen fylte 85 år, understreket han overfor Se og Hør at han langt ifra følte seg gammel.

- Alder er et tall, men når jeg ser på folk rundt meg går det jo opp for meg at jeg blir eldre.  Man er ikke eldre enn man føler seg. Jeg er så heldig å være velsignet med god helse, og kommer rett fra en 14 dagers turné, sa Toralv Maurstad til Se og Hør i 2011.

LES OGSÅ: Sophie Elise avslører angstanfall

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer