Vinnie Jones om konas død:

- Jeg trodde vi skulle bli gamle sammen

Vinnie Jones (55) om sitt livs tap.

MISTET KONA: Vinnie Jones mistet sin kone Tanya i fjor. I det som skal være en usedvanlig åpen bok, forteller Vinnie om kjærligheten og den knusende sorgen etter hennes død. Her er de avbildet i 1994, like før de giftet seg. Foto: NTB scanpix
MISTET KONA: Vinnie Jones mistet sin kone Tanya i fjor. I det som skal være en usedvanlig åpen bok, forteller Vinnie om kjærligheten og den knusende sorgen etter hennes død. Her er de avbildet i 1994, like før de giftet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han var et råskinn og en rebell, Premier Leagues minst sympatiske, kapteinen til Wimbledon FC – «The Crazy Gang.» Seinere ble han skuespiller som fikk gangsterroller som kledde utseendet og imaget hans.

Nå viser eks-fotballstjernen en helt annen side. I dag slipper Vinnie Jones (55) en høyst menneskelig og nær bok om sorg, tap og kjærlighet.

«Lost Without You – Loving and Losing Tanya» er boka som tar for seg tapet av hans kjæreste og kone gjennom snart 30 år.

I juli 2019 mistet Vinnie Jones sin Tanya etter hennes seks år tunge kreftkamp. Tanya og Vinnie hadde da vært sammen i 27 år - 25 av dem som gift.

Hjerteskjærende

I et utdrag fra boka, publisert i The Sun, beskriver Jones de hjerteskjærende detaljene ved Tanyas siste dager og død. Her går det fram at han holdt rundt henne mens hun døde og at han «kjente smerten forlate henne».

«Jeg forteller noen ganger folk at jeg bare venter på å bli gjenforent med Tanya», skriver Jones i boka.

DYPT ÆRLIG: Vinnie Jones forteller i boka at han holdt rundt kona da hun døde. Her er de sammen på Evening Standard Film Awards i februar 2000. Foto: NTB scanpix
DYPT ÆRLIG: Vinnie Jones forteller i boka at han holdt rundt kona da hun døde. Her er de sammen på Evening Standard Film Awards i februar 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jones forteller, ifølge The Sun, at vennene hans prøver å snakke ham ut av sorgen ved å si til ham at han ikke er gammel, at han har mye tid igjen å leve på.

«Det er slik jeg har det noen dager. Jeg bare venter, eksisterer bare, holder meg levende og slår noen helvetes golfballer i et hav av tristhet.»

Jones sier også i boka, ifølge The Sun, at han, knust av sorg som han er, går til terapeut tre ganger i uka etter at kona døde.

Hjertetransplantert

Vinnies kone Tanya Jones hadde i flere år kjempet mot til dels store helseplager da hun ble rammet av kreft i 2013. Etter en hjertetransplantasjon da hun bare var 21 år gammel, og to perioder med livmorhalskreft, ble Tanya diagnostisert med hudkreft i 2013.

Den spredte seg til lungene og hjernen, og hun døde hjemme i LA, 53 år gammel.

Jones sier i boka at Tanya slet med helseproblemer hver dag etter hjertetransplantasjonen. I boka forteller Jones også om den siste tida, preget av kramper, svelging av tunga og blodpropp i lungene.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

Jones forteller at Tanya er den sterkeste personen han noen gang har møtt.

I et åpenhjertig intervju med The Guardian i 2012 fortalte Jones at Tanya fikk hjertesvikt da hun fødte datteren Kaley – før Vinnie kom inn i bildet. Hun måtte i all hast gjennom en hjertetransplantasjon.

- Det er 25 år siden Tanyas hjertetransplantasjon. Vi har prøvd å leve et normalt liv. Vi får mest mulig ut av det. Vi har gått gjennom mye, så jeg vil bare at hun skal glede seg over livet og at vi skal bli gamle sammen, uttalte Jones.

Kjærlighetshistorie

Vinnie hadde vært forelsket i Tanya siden barndommens dager.

- Tanya og jeg var 12 år da vi møttes første gang. Vi datet en kort periode da vi var 16. Så gikk vi hver vår vei, fortalte han Guardian.

Etter noen år fra hverandre, fant de tilbake igjen. På romantisk vis, da Vinnie tilfeldigvis så Tanya gå forbi huset hans på rulleskøyter. Vinnie løp ut på gata.

Det var de to igjen.

- Vi hadde vært sammen i to år da jeg gikk til faren hennes og sa at jeg ønsket å gifte meg med henne, og han sa: 'Vet du hva du tar på deg?' Og jeg sa: 'Ja, jeg vet det, og jeg skal ta vare på henne og passe på henne.' Jeg føler at hun reddet meg, og at jeg var ment for å passe på henne, sa han i det samme intervjuet.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

I mørket

En scene i boka forteller om den kvelden Tanya døde. Vinnie satt i mørket, alene, utenfor hjemmet deres i LA.

«Jeg visste allerede at når du mister noen, kan du begynne å lete etter ting, etter tegn. Jeg har aldri trodd på noe av det (…) Men det hvite lyset var der. Det var definitivt ikke en stjerne, og det var ikke et helikopter eller et fly (…) I min sorg og desperasjon sa jeg til lyset: ‘Er det du, skatt?’ (…) Jeg tenkte på alle gangene hun sa: 'Hvor er kysset mitt?'», skriver han.

Vinnie skriver også i boka, ifølge The Sun, at han prøver å være en god person. Han forteller at han vet at han har et dårlig rykte etter ting han har gjort, men han insisterer på at han har forandret seg.

GLAM OG SMERTE: Selv om Vinnie levde et glamorøst liv til tider, var det noe ganske annet på hjemmebane. Her er han og kona på «Kick-Ass»-premieren i Los Angeles i 2010. Foto: NTB scanpix
GLAM OG SMERTE: Selv om Vinnie levde et glamorøst liv til tider, var det noe ganske annet på hjemmebane. Her er han og kona på «Kick-Ass»-premieren i Los Angeles i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vinne forteller i boka at han klarer seg gjennom dagene, men at det er nettene at ensomheten treffer hardest.

«Jeg trodde at vi skulle bli gamle sammen (...) Men her er jeg, en middelaldrende mann som sitter ved kjøkkenbordet mens California-lyset forsvinner, og tenker på den kommende natta og hvordan jeg skal komme meg gjennom den. Prøver å forklare dere hvordan det var å leve gjennom noe ekstraordinært: fantastiske tre tiår som skjedde med meg. Tre tiår som nå er over.»

- Ufiltrert

Vinnie hadde en sønn og en stedatter med Tanya. Stedatteren har også bistått Vinnie i skrivingen av boka.

BOKA: Vinnie Jones selvbiografi kommer denne uka ut i England. Foto: Orion Publishing
BOKA: Vinnie Jones selvbiografi kommer denne uka ut i England. Foto: Orion Publishing Vis mer

«Ingenting vil fjerne smerten ved Tanyas død, men hvis Vinnie kan dele inspirasjon med andre i det å finne den hjelpen de trenger, vil han ha lykkes med å holde den snille, omsorgsfulle og uselviske ånden til Tanya i live», heter det i omtalen av boka fra det britiske forlaget Orion.

Boka omtales også som «svært ufiltrert».

LES OGSÅ: - Har brutt forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer