- Jeg trodde og ønsket at a-ha var et tilbakelagt kapittel

Suksessgruppen gjenoppstår.

HELTER: Gruppen a-ha ble dannet i 1983, og besto av medlemmene Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktar-Savoy. Nylig ble det kjent at gruppen gjenforenes, og blant annet står sammen på scenen i Rio de Janeiro til høsten. Dette bildet er tatt i Sveits i 1987. Foto: Stella Pictures
HELTER: Gruppen a-ha ble dannet i 1983, og besto av medlemmene Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktar-Savoy. Nylig ble det kjent at gruppen gjenforenes, og blant annet står sammen på scenen i Rio de Janeiro til høsten. Dette bildet er tatt i Sveits i 1987. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Var du også en av dem som trodde at avskjedskonserten i Oslo Spektrum i desember 2010 var siste gang du fikk se a-ha-trioen live på scenen?

Tro om igjen.

Denne helgen skriver Dagbladet Magasinet at suksessgruppen a-ha har gjenoppstått - og at Morten Harket (55), Magne Furuholmen (52) og Paul Waaktaar-Savoy (53) har skrevet under på en kontrakt som binder dem sammen i minst to år.

Magne Furuholmen forteller i intervjuet som står på trykk i Dagbladet Magasinet:

- Jeg trodde og ønsket at a-ha var et tilbakelagt kapittel. Men det er lov å skifte mening. Jeg sa det var slutt, men tok feil. Du kan slå et monster i huet med en hammer, men likevel reiser det seg og svelger deg igjen. Da Morten og Paul begynte å snakke om at de hadde lyst til å gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med. Å nekte helt føltes ikke riktig, så da måtte jeg spørre meg selv hva jeg er mest komfortabel med: å se på at de andre driter seg ut, eller være med å drite meg ut sjøl. Svaret var gitt; jeg er mest komfortabel med å drite meg ut.

Se - og hør - a-ha under Rock in Rio i 1991 i videoen under:

Nesten 24 år etter at trioen havnet i Guinness rekordbok for å satt verdensrekord i antall solgte billetter til én konsert, under Rock in Rio i 1991, står gutta nok en gang på scenen i Rio de Janeiro i Brasil. De har nemlig takket ja til å opptre på festivalens 30-årsjubileum i september.

I 2009, da det ble kjent at den populære 80-tallsgruppen ønsket å gi seg etter endt verdensturné, fortalte Furuholmen til VG:

- Ingenting varer evig. Det har vært fantastisk å få være med på at det som begynte som en guttedrøm, har betydd så mye for så mange.

Nå ser det altså ut til at guttedrømmen fortsetter for Morten, Magne og Paul.

Hva synes du om at a-ha gjenforenes? Stem under!

LES OGSÅ: - Jeg har fått et nytt liv som 50-åring

Hva synes du om at a-ha gjenforenes? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer