TØFF TID: Jeg trodde jo jeg var ferdig da jeg var 24 år. Da hadde jeg pensjonert meg, sier Ida Maria om sitt nye liv til Se og Hør. Foto: Tore Skaar, Se og Hør.
TØFF TID: Jeg trodde jo jeg var ferdig da jeg var 24 år. Da hadde jeg pensjonert meg, sier Ida Maria om sitt nye liv til Se og Hør. Foto: Tore Skaar, Se og Hør.Vis mer

Ida Maria:

- Jeg trodde jeg var ferdig da jeg var 24 år

For ni år siden så alt svart ut for «Stjernekamp»-aktuelle Ida Maria. Nå får sønnen Magnus henne til å stråle!

(Se og Hør): I hele sommer varmet Ida Maria Børli Sivertsen (33) opp til «Stjernekamp» med å spille på festivaler – ofte med sønnen Magnus (1) i reisefølget.

Den energiske og blide artisten vi ser på TV er en sterk kontrast til rocke-rebellen hun en gang var.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Ida Maria: Faksimile: Se og Hør.
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Ida Maria: Faksimile: Se og Hør. Vis mer

Ida Maria var i ferd med å drikke vekk sin lovende karriere.

– Jeg stortrives med mitt nye liv. Jeg holder på med det jeg elsker. Jeg trodde jo jeg var ferdig da jeg var 24 år. Da hadde jeg pensjonert meg.

- Jeg var så sliten. Jeg gjorde ikke noe kreativt på lenge og ble ordentlig deprimert, forteller artisten åpenhjertig.

– Da lærte jeg det at når du er kunstner, så hviler du når du driver med kunst. Det er ikke noe som heter ferie. Ferie er destruktivt for en kunstnerhjerne. Man er nødt til å holde det i gang. Å få holde på med musikk gir meg frelse, forteller hun til Se og Hør.

Skjulte seg for media i fem år

Da hun tidligere i år var med i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» avslørte Ida Maria at hun gikk i skjul for media da problemene stod på som verst.

- Jeg var livredd for å bli gravid da jeg drakk som mest. Jeg var på en merkelig måte klar over hvor destruktivt jeg levde. Jeg visste at jeg ikke var i stand til å ta vare på meg selv.

- Jeg gjorde ikke intervjuer på fem år, og svarte nei på alle henvendelser. Jeg sleit med et enormt alkoholproblem, som jeg ikke så noen løsning på, forteller hun sa hun til TV-programmet «God Kveld Norge».

LES OGSÅ: Derfor gjorde ikke Ida Maria intervjuer på 5 år

TV-AKTUELL: Ida Maria er for tiden en av artistene som kniver om seieren i NRK-programmet «Stjernekamp». Foto: Tore Skaar, Se og Hør
TV-AKTUELL: Ida Maria er for tiden en av artistene som kniver om seieren i NRK-programmet «Stjernekamp». Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer