Heidi Weng:

- Jeg trodde jeg var en maskin

Like før sesongstart for langrennseliten måtte Heidi Weng kaste inn stavene.

HARDTRENING: Langrennsjentene Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Urenholdt Jacobsen er noen av landets største langrennsstjerner. Heidi Weng har overfor Dagbladet at hun måtte ta en pause fra treningen i høst. Foto: NTB Scanpix
HARDTRENING: Langrennsjentene Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Urenholdt Jacobsen er noen av landets største langrennsstjerner. Heidi Weng har overfor Dagbladet at hun måtte ta en pause fra treningen i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Få ting bringer lettere frem patrioten i nordmenn enn når langrennseliten stiller til start. Førstkommende helg er det sesongstart på Beitostølen, og flere av landets mest folkekjære skiløpere er klare for å ta fatt på sesongen.

Det er ikke ukjent at langrennsløperne her til lands legger ned titalls med treningstimer i uken, og innspurten mot sesongstart kan være knallhard.

Det fikk et av Norges aller største gullhåp kjenne på kroppen. Heidi Weng (26) avslørte nemlig overfor Dagbladet tidligere denne uken at hun måtte ta en pause fra idretten, etter at hun hadde vært for ivrig på treningen tidligere i høst.

- Jeg har måttet ta en liten pause, bare, og har tatt det veldig med ro. Den siste uka har vært veldig bra, så jeg tror jeg kommer like sterkt tilbake, sa hun til avisen.

Om hun hadde gått på en smell avkreftet hun raskt, men forklarte at hun hadde hatt en tyngre periode, og at hun nå ser positivt på «pausen» hun tok.

26-åringen legger ikke skjul på at det var godt med et avbrekk og at hun trengte det.

- Ting gikk veldig lett, så da kjørte jeg på og ble kanskje litt ivrig og trodde jeg var en maskin. Men jeg er ikke det, så da måtte jeg bare ta det litt rolig.

SJARMERER PRESSEN: Når Heidi Weng får mikrofonen hender det titt og ofte at folk får seg en god latter eller blir rørt. Her er noen eksempler på hvorfor Weng får litt ekstra oppmerksomhet. Video: Thomas R. Skaug, Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Ble samboer

Det er ikke til å legge skjul på at den folkekjære 26-åringen trolig har hatt mange baller i luften det siste året. I juli ble det nemlig kjent at hun ble samboer med kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard.

I ett år hadde fansen kunne følge byggingen av huset til Heidi på sosiale medier.

Kjæresten, Kjetil, er i likhet med langrennsstjernen heller ikke ukjent for rampelyset.

Han markerte seg nemlig i NRKs realityserie «Anno» i 2015, og har fortalt at det var rene tilfeldigheter som førte til at han møtte Heidi.

På sosiale medier har paret lagt ut flere bilder av hverandre. Kjetil har blant annet delt et bilde av Weng på seierspallen i fjorårets Tour de Ski, der han ga henne et varmt seierskyss.

Beinhard trening

Til Dagbladet har Heidi tidligere skrytt av Kjetil, og fortalt at han motiverer henne til å trene enda hardere.

- Det gir en ekstra motivasjon, i hvert fall når jeg er en del bak på hurtighetsdrag, sa Weng til avisen.

Kjetil selv har fortalt at han vekker kjærestens voldsomme konkurranseinstinkt.

- Hun blir forbannet på meg når jeg slår henne og får ekstra motivasjon av det. Det hadde vært gøy om det var en del av suksessoppskriften. Jeg tror hun får et ekstra gir av det, sa han.

Saken fortsetter under bildene.

FORELSKET: Her får Heidi et kyss etter endt etappe i Tour de Ski i januar i år. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Her får Heidi et kyss etter endt etappe i Tour de Ski i januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SEIERSKLEM: Heidi får seiersklem av mamma May Bente Weng etter seieren opp monsterbakken i januar. Foto: NTB Scanpix
SEIERSKLEM: Heidi får seiersklem av mamma May Bente Weng etter seieren opp monsterbakken i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HEIER: Søster Merete og mor May Bente er Heidi Wengs største fans. Her heier de på henne under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix
HEIER: Søster Merete og mor May Bente er Heidi Wengs største fans. Her heier de på henne under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Å bli en av landets beste langrennsutøvere har ikke kommet av seg selv. Lange dager i skisporet og beinhard trening over flere år ga resultater, og bare 17 år gammel bestemte Heidi seg for å satse på idretten. To år senere sa derimot kroppen stopp, etter at Heidi presset seg for hardt over lang tid.

- Jeg skjønte tidlig at Heidi hadde konkurranseinstinkt. Hun er den dårligste taperen jeg vet om. Både i skisporet og i kortspill, har Heidis mor May Bente tidligere fortalt til Se og Hør.

To år senere sa derimot kroppen stopp, etter at Heidi presset seg for hardt over lang tid.

LES OGSÅ: - Vegard er jo i en helt annen liga