Dennis Quaid:

- Jeg trodde jeg skulle vært død nå

Hollywood-stjernen avslører at han holdt på å bukke under for rusproblemene sine.

KJENT STJERNE: Dennis Quaid har gjort stor suksess i Hollywood. Men samtidig med suksessen slet han med store rusproblemer. Foto: Scanpix
KJENT STJERNE: Dennis Quaid har gjort stor suksess i Hollywood. Men samtidig med suksessen slet han med store rusproblemer. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR: Dennis Quaid (62) var lenge en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, men på 70- og 80-tallet holdt narkotikaproblemene på å ødelegge karrieren hans.

Nå avslører «The Day After Tomorrow»-stjernen at han fryktet rusen skulle ta livet av ham.

- Det er moro når man først starter, så blir det mer moro, men med problemer, og til slutt er det bare problemer igjen, forteller han til Radio Times magazine, ifølge Contactmusic.com.

Quaid begynte å ruse seg da han kom til Los Angeles i 1974, og han har tidligere sagt at kokain var så vanlig på denne tiden at filmselskapene inkluderte det i filmbudsjettene.

Snart var skuespilleren kokain-avhengig, og kjendistilværelsen ble vanskelig å takle. Da det stod på som verst, fikk han plutselig øynene opp.

- Jeg hadde et av disse «se lyset»-opplevelsene. Jeg så meg selv død innen fem år eller at jeg ville miste alt jeg hadde jobbet for og ønsket meg i livet. Derfor sjekket jeg inn på rehab i 28 dager og gjorde alt de ba om, forteller han, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LERRETET: Skuespilleren i en scene i den prisvinnende filmen «The Day After Tomorrow» fra 2004. Foto: Scanpix.
PÅ LERRETET: Skuespilleren i en scene i den prisvinnende filmen «The Day After Tomorrow» fra 2004. Foto: Scanpix. Vis mer

Å gi opp alkohol og marihuana gikk greit, men å gi slipp på kokainen viste seg å være verre.

- Jeg sluttet og drikke og røyke de neste ti årene. Men kokainen var som en liten djevel som satt på skulderen min og sa: «Å, kom igjen».

I 2011 åpnet Quaid seg om rusproblemene i en spalte i Newsweek, og sa at han nådde bunnen på slutten av 1980-tallet da han spilte i filmen «The Big Easy».

- Jeg var et vrak. Jeg sov bare én time om natten. Jeg våknet opp, snortet en linje og lovet meg selv at jeg ikke skulle gjøre det mer den dagen. Men da klokka ble fire, var jeg tilbake som et ekorn på en tredemølle. Søvnmangelen gjorde at fokuset ikke var der, og det gikk ut over skuespillet mitt. Misbruket hindrer deg fra å leve, du skjuler deg egentlig bare fra livet, fortalte han den gang.

Saken fortsetter under bildet.

BERØMT DUO: Dennis Quaid og Meg Ryan var et av 90-tallets hotteste par. Her er de sammen på en filmpremiere jula 1998. Foto: Scanpix
BERØMT DUO: Dennis Quaid og Meg Ryan var et av 90-tallets hotteste par. Her er de sammen på en filmpremiere jula 1998. Foto: Scanpix Vis mer

I 1988 forelsket Hollywood-stjernen seg i stjerneskuddet Meg Ryan (55), og sammen ble de et av filmbyens hotteste par.

Duoen giftet seg i 1991 og året etter kom sønnen Jack (24).

Ekteskapet holdt i ti år før det ble et bittert brudd med utroskapsanklager begge veier. I dag har de to eksene klart å begrave stridsøksen.

SLUTT: Her er Dennis og eks-kona Kimberly sammen på den røde løperen under Golden Globe i 2011. Foto: Scanpix
SLUTT: Her er Dennis og eks-kona Kimberly sammen på den røde løperen under Golden Globe i 2011. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har et godt forhold i dag. Det må man klare etter en stund. Hvis du fremdeles er bitter og bærer nag etter 15 år, så er det deg det er noe galt med, ikke den andre parten, sier han til Radio Times.

I 2004 giftet Quaid seg med eiendomsmegleren Kimberly Buffington (46), og sammen har de tvillingene Thomas Boone og Zoe Grace (9).

Også dette ekteskapet har vært turbulent med flere brudd og gjenforeninger, og i fjor sommer søkte Dennis om skilsmisse fra kona for tredje gang.

To måneder senere smilte lykken igjen til 62-åringen. Da falt han nemlig for den 32 år yngre fransk-canadiske modellen Santa Auzina (30).

Paret har holdt sammen siden den gang, og Santa Auzina oppdaterer stadig sosiale medier med søte bilder av seg selv og Hollywood-stjernen.

LES OGSÅ: Hva har skjedd med Pamela Anderson?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer