FERDIG MED NRK: Erik Wold, særlig kjent som programleder for det populære NRK-programmet «Debatten», sier til Dagbladet at forholdet hans til å skulle jobbe i statskanalen har endret seg. Nå føler han seg ferdig med NRK-huset. Foto: Stella Pictures
FERDIG MED NRK: Erik Wold, særlig kjent som programleder for det populære NRK-programmet «Debatten», sier til Dagbladet at forholdet hans til å skulle jobbe i statskanalen har endret seg. Nå føler han seg ferdig med NRK-huset. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg trodde jeg skulle være i NRK bestandig

Nå avslører «Debatten»-programleder Erik Wold hva som fikk ham til å endre mening.

SEOGHØR.NO: Tidligere i år ble det kjent at NRK-profilen Erik Wold skulle forlate statskanalen etter 24 år.

Wolds fratredelse kom etter at det ble kjent at han ikke fikk fortsette som programleder for «Debatten» - et program han ledet for aller siste gang for en drøy måned siden.

Til Dagbladet snakker han nå ut om tiden rundt fratredelsen.

- Før trodde jeg at jeg skulle være i NRK bestandig, men nå har jeg gjort så mange forskjellige spennende ting her på huset at det var tid for noe annet.

- Jeg fant rett og slett ut at det var andre ting utenfor huset jeg hadde mer lyst til å gjøre, innrømmer Wold, som takket nei til et tilbud om programlederjobb i «Dagsnytt 18».

Imidlertid har ikke den erfarne programlederen lagt debattstoffet på hylla. Han har nemlig startet et eget aksjeselskap med ønske om å lede debatter, men utenfor TV-ruta.

Flere forlater NRK

Erik Wold er ikke alene om å ha fratrådt en fast stilling i statskanalen. Sist ut var utenrikskorrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld, som forrige uke forlot NRK etter 37 år for å jobbe i PR-bransjen.

VILLE NOE MER: Per Sundnes ledet blant annet «Melodi Grand Prix» på NRK i flere år, men gikk til TV3 for å få «gjøre noe annet også». Her som modell på Moods of Norway-visning i 2013. Foto: Stella Pictures
VILLE NOE MER: Per Sundnes ledet blant annet «Melodi Grand Prix» på NRK i flere år, men gikk til TV3 for å få «gjøre noe annet også». Her som modell på Moods of Norway-visning i 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

Andre eksempler er Tore Strømøy, som i fjor gikk over til å jobbe som frilanser for kanalen, eller «Prosjekt perfekt»-programleder Ida Fladen - som i sommer er en av programlederne i «Sommertid» på TV 2.

Per Sundnes, som begynte å jobbe for TV 3 og nå bare er frilanser for NRK, mener at «profilflukten» fra NRK ikke nødvendigvis er så dramatisk.

- I England ser man for eksempel at programlederprofiler som Grham Norton og Jonathan Ross har byttet tv-kanaler. For min del var det verken pengene eller frihet som var utslagsgivende for at jeg begynte å jobbe for TV3, men at jeg hadde lyst til å gjøre noe annet også, påpeker Sundnes overfor Dagbladet.

LES OGSÅ: Derfor er NRK-veteranen borte fra skjermen