Gabby Petito og Brian Laundrie:

- Jeg trodde det var barmhjertig

I et notat fra Brian Laundrie setter han ord på drapet på forloveden.

DØDE: Gabby Petito og Brian Laundrie er begge døde. Laundrie har tilstått drapet på Petito i et notat. Foto: Gabby Petito / Instagram
DØDE: Gabby Petito og Brian Laundrie er begge døde. Laundrie har tilstått drapet på Petito i et notat. Foto: Gabby Petito / Instagram Vis mer
Publisert

Forsvinningen og drapet på influenser og youtuber Gabby Petito (22) skapte engasjement verden over i fjor høst.

Petito var på reise på tvers av USA med forloveden Brian Laundrie da hun plutselig forsvant, og noen uker senere ble hun funnet død i Grand Teton National Park i Wyoming.

Petito hadde vært savnet i åtte dager da forloveden returnerte alene til foreldrenes hus i Florida. Kort tid senere var også han sporløst forsvunnet, før han ble funnet død ved Carlton-reservatet i Florida. Da han ble funnet konkluderte etterforskerne med at han hadde tatt sitt eget liv.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Flere personlige eiendeler tilhørende Laundrie ble funnet i nærheten, blant annet en notatblokk. I januar gikk FBI ut med opplysninger om at Laundrie faktisk skal ha innrømmet drapet på forloveden Gabby Petito i notatblokken.

«Var det hun ville»

Nylig har advokaten til Laundries familie offentliggjort notatene. Der skriver Laundrie om hva som gjorde at han drepte forloveden sin. Det skriver en rekke medier, blant annet People, som også deler et bilde fra notatblokken.

«Jeg trodde det var barmhjertig, at det var det hun ville, men nå ser jeg alle feilene jeg har gjort», er blant det Laundrie har skrevet ned.

«Jeg fikk panikk. Jeg var i sjokk. Men i det øyeblikket jeg bestemte meg, og tok vekk smerten hennes, visste jeg at jeg ikke kunne gå videre uten henne», står det videre.

VANT: I natt vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward takket tårevåt på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

I notatboken refererte Laundrie til Petitos dødsfall som en «uventet tragedie». Obduksjonsrapporten viste imidlertid at 22-åringen døde av kvelning, og FBI betegnet det som et drap.

Laundrie på sin side skrev i notatet at Petito var skadet, med blant annet «en liten kul på panna som etter hvert ble større» og at hun «ba om å få slutt på smerten».

Stor på Instagram

Advokaten til Gabby Petitos familie, Patrick Reilly, sier til People at Laundries oppfatning av at drapet var barmhjertig og at det stammet fra en ulykke er «tull».

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Han skriver et brev som om han vil at folk skal synes synd på han, uttaler Reilly til People.

På spørsmål om hva Petitos familie føler om tilståelsen til Laundrie, sier advokaten at han ikke tror at det er noe som kan få Petitos familie til å føle seg bedre.

Gabby Petito og forloveden Brian Laundrie var på reise gjennom USA i en van som de selv hadde bygget om til bobil, og Petito delte bilder fra alle stedene de besøkte med sine over én million følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Skuespiller siktet for drap på modell (24)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer