DIRIGERER: Det var hektisk aktivitet under innspillingen av "Ungkaren 20 vs. 40" i Sør-Afrika. Dette bildet er hentet fra seansen da Jørgen Festervoll skulle møte 20-åringene for første gang. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
DIRIGERER: Det var hektisk aktivitet under innspillingen av "Ungkaren 20 vs. 40" i Sør-Afrika. Dette bildet er hentet fra seansen da Jørgen Festervoll skulle møte 20-åringene for første gang. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no Vis mer

- Jeg trodde det skulle være reality

Ungkaren-deltager hevder hun ble pålagt å si at Jørgen er kjekk.

Publisert
Se videointervju med Ida Sofie Maugsten og Charlotte Skagen nederst i saken!

OSLO/SØR-AFRIKA (SEHER.NO): I TVNorge-programmet "Ungkaren 20 vs. 40" er årets ungkar, Jørgen Festervoll (30), i full gang med å lete etter en potensiell kjæreste. Tidligere onsdag viste Seher.no en video fra settet i Sør-Afrika, der Asker-kjekkasen selv innrømmer at mye av det som foregår i reality-programmet er regissert.

SE VIDEO: Ungkaren måtte hilse fire ganger

Flere av deltagerne slenger seg nå på debatten. Charlotte Skagen (20) mener at det gikk så langt at hun følte seg ukomfortabel med hele situasjonen.

- Det ble bare kunstig
- Det var veldig mye regi, mye mer enn det jeg trodde på forhånd. Alt var lagt opp til hvem som skulle prate mest og sånn. Jeg trodde det skulle være reality, at man gikk inn og var seg selv - men det fikk vi jo egentlig ikke lov til, sier Charlotte til Seher.no.

Ifølge 20-åringen ble hun tatt på senga av produksjonsselskapet Monster, som sto for innspillingen - og regien - av det populære programmet.

- Det var dumt, synes jeg. Det ble litt stivt, i tillegg til at man ble stylet på en måte som absolutt ikke var en selv. Jeg følte meg så ukomfortabel. Det var ikke akkurat gøy.

- De la opp til alle situasjoner, og avbrøt når det passet dem. Når jeg spurte Jørgen om ham selv, avbrøt de - det var ikke interessant nok for dem. Samtalene ble bare kunstige, mener hun.

- Er det mulig å finne en kjæreste i en sånn setting, tror du?

- Det lurer faktisk jeg på også, nå som jeg vet hvordan det faktisk er. Men jeg regner med at de som blir der lenger får mer tid utenom kamera - at ting blir litt slappere, sier Kristiansand-jenta, som sammen med Mette Myrvang røk ut i det første programmet.

- Måtte si at han var kjekk
I "Ungkaren 20 vs. 40" har de fleste kvinnene gitt sterkt uttrykk for at de ligger langflate etter Jørgen Festervoll. Men ifølge Charlotte blir deltagerne oppfordret av produksjonen om å snakke pent om 30-åringen.

- Etter å ha møtt ham første gang sa jeg at jeg syntes han virket litt "pretty boy". Hyggelig, absolutt - men alt var ikke bare positivt. Men det var det egentlig ikke noe fokus på. 

- De ville heller ha meg til å si at han er kjekk - høy, mørk og kjekk. Akkurat det er jo også veldig regissert da, mener hun.

- Sa du at han var kjekk, Charlotte?

- Ja, jeg sa jo det - og det er han jo også. Men det måtte vel alle si.

- Ikke kjempereality
20-åringen var derimot ikke den eneste som fikk "bakoversveis" over det hun opplevde under innspillingen, som fant sted i januar måned. En annen av deltagerne, Ida Sofie Maugsten (20), mener at mye av det som folk tror er reality, rett og slett er planlagt for å lage god TV.

- Det er mye som skal være sånn og sånn. Mye virker planlagt, de er flinke til å få fram det de vil. Det er ikke alltid kjempereality, det er det nok ikke, nei, sier Ida Sofie, som innrømmer at hun ble overrasket da hun fant ut hvordan ting virkelig foregår.

- Jeg trodde det skulle være mer reality. Men sånn var det tydeligvis ikke.

- Regisserer ikke følelser
Prosjektleder for "Ungkaren 20 vs 40" i TVNorge, Sverre Nordbø, tilbakeviser kritikken fra de to deltagerne.

- Vi regisserer ikke følelser, men situasjonene og omgivelsene de befinner seg i. Dette er nøye kontrollert. Men vi får ikke noen av deltagerne til å si hva de skal føle eller ikke føle. Vi vil jo gjerne at de forteller oss hvordan de har det, men de står selvfølgelig fritt til å utrykke akkurat hva de vil, sier han til Seher.no. 

Nordbø innrømmer altså at det finnes en viss regi i en sånn type produksjon. Samtidig understreker han at Monster aldri tok avgjørelser på det følelsesmessige plan under innspillingen.

- Dette er noe som ikke endrer utfallet på noe vis, og som er vanlig i ulike TV-produksjoner.

Tidligere onsdag skrev Seher.no om "hilseseansen" mellom Jørgen og 20-åringene, der "Ungkaren" blant annet ble oppfordret til å gi jentene komplimenter. I en sånn setting er dette helt naturlig, mener prosjektlederen.

- Det kommer helt på situasjonen. Både "Ungkaren" og jentene var svært nervøse på dette tidspunktet, og Jørgen gjentok seg selv flere ganger. Derfor ga vi ham råd om at han burde variere språket sitt mer, sa han.

- Ble deltagerne på noen måte oppfordret til å snakke pent om Jørgen Festervoll?

- På ingen måte, jentene får si akkurat hva de vil. Men i ettertid er det jo vi som bestemmer hva som blir vist på skjermen og hva som blir klippet bort, forteller Nordbø, som forsikrer at det er Jørgen - og bare Jørgen - som bestemmer hvem som til enhver tid må reise hjem fra Sør-Afrika.

Aksepterer regien
Seher.no har vært i kontakt med flere deltagere som trodde oppholdet i Sør-Afrika skulle være mer reality enn det de faktisk opplevde. Noen er derimot mer kritiske enn andre.

- Det er klart det er litt regissert, men selv synes jeg det bare er bra - det hjelper deg til å finne på ting å gjøre og slike ting. Og vi som deltar får jo gjøre det på vår måte, forteller Maria Beathe Hitsøy (40).

Elin Synnøve Bråthen (39) synes også det var greit med litt regi i møtene med "Ungkaren".

- Folk må være klare over at vi til dels spiller oss selv. Jeg har ikke en eneste negativ ting å si om crewet og tiden i Sør-Afrika. Man blir tatt fullstendig unikt godt vare på, men TV-seerne tror kanskje at vi er oss selv hele tiden. Det er en viss regi i dette. Men det bidrar jo bare til å lage TV-underholdning, mener 39-åringen.

- Mange var sjokkert
- Noe av det var ganske regissert, ja. Vi fikk beskjed om hva vi skulle snakke om, temaer vi måtte forholde oss til. Men jeg skjønner det da, hvis ikke hadde det jo ikke vært noen rød tråd. For min del hadde ikke praten kommet automatisk i hvert fall, mener en av "frierne", Katinka Hellan (21).

Litt mer skeptisk er Linn Holth (21), som røk ut av programmet sist uke.

- Mange var sjokkert over at det var så regissert. Og jeg skjønner at folk kanskje tror at tilfeldighetene er flere, og at det er mer reality, sier Linn, mens bestevenninnen Lene på sin side mener at en viss regi er naturlig i en slik setting.

- Selv tenker jeg at det er en naturlig greie, de lager jo tross alt TV-underholdning. Uansett, det er en kontruert setting, og det er vanskelig å ta ting seriøst hele tiden. De sparket oss bak for å sette ting igang, men man kunne jo velge litt hvor mye man ville ta del i. Selv tok jeg en litt mer tilskuerrolle, forteller hun.

"Ungkaren 20 vs. 40" ser du på TVNorge torsdager klokka 21.30.

Har du et tips om "Ungkaren"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Dette fikk du aldri se på TV

Se videointervju med Ida Sofie Maugsten og Charlotte Skagen her:

[obj:media:7681]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer