- Jeg trodde det skulle bli litt nedtur

Programleder Guri Solberg elsker stillheten etter hun flyttet tilbake til Norge etter et opphold i storbyen New York.

FRED OG RO: Guri Solberg har vært bosatt i storbyen New York under to perioder, men nå liker hun stillheten hjemme i Bergen.  Foto: Andreas Fadum
FRED OG RO: Guri Solberg har vært bosatt i storbyen New York under to perioder, men nå liker hun stillheten hjemme i Bergen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: I fjor måtte programleder Guri Solberg (40) flytte til New York sammen med ektemannen David Vogt og døtrene April og Ella.

Årsaken bak flyttingen var at 40-åringen spilte inn programmet «Eventyrlige Nordmenn» i storbyen. 

Det var for øvrig ikke første gangen familien har måtte pakke sakene og flytte over dammen. Også i 2013 var familien på fire bosatt i New York, i forbindelse med ektemannens jobb. 

I dag bor de imidlertid i Bergen, en tilværelse Guri er storfornøyd med.

- Jeg trodde det skulle bli litt nedtur, egentlig. Vi bodde liksom i hippe Williamsburg i Brooklyn, og flyttet til rekkehus i Bergen. Men man setter så utrolig pris på stillheten, at det er grønt rundt deg, at barna kan løpe hvor de vil. I går var jeg ute og plukket bringebær med jentene, sa hun til Seoghør.no da vi møtte henne under innspillingen av «God Sommer Norge» forrige uke, da hun var aktuell som programleder. 

Saken fortsetter nedenfor.

FAMILIELYKKE: Guri Solberg og ektemannen David Vogt møttes da hun var publikum i salen under Vogts konsert. I dag er de gift og har to barn sammen. Foto: Andreas Fadum
FAMILIELYKKE: Guri Solberg og ektemannen David Vogt møttes da hun var publikum i salen under Vogts konsert. I dag er de gift og har to barn sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Ikke helt «Sex & Singelliv»

Selv om TV2-profilen er godt fornøyd med familielivet hjemme i Bergen, avslører hun overfor Seoghør.no at det er enkelte ting hun savner ved «The Big Apple».

- New York er litt sånn «perverst», det er en fornøyelsespark for både barn og voksne der alt mulig skjer. Jeg vil veldig gjerne tilbake dit, det er stas å faktisk bo et sånt sted da. Første gang var det jobben til mannen min som brakte oss dit, og så var det min jobb. Så det hadde vært gøy om muligheten bød seg igjen. Jeg følte meg ikke helt sånn «Sex & Singelliv» der, men jeg så noen som så sånn ut, sier hun.

I midten av denne måneden fylte den velkjente programlederen 40 år, og medieoppslagene fikk henne til å kjenne litt ekstra på den såkalte «40-årskrisen»:

- Altså, det var litt rart da jeg så det på trykk første gang: «Guri Solberg (40)». Jeg fikk en liten støkk i magen da, har Guri Solberg fortalt til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

TV-SUKSESS: Guri Solberg har blant annet vært programleder for TV2-suksessen «Skal vi danse». Her sammen med Carsten Skjelbreid i 2013.  Foto: Tor Lindseth
TV-SUKSESS: Guri Solberg har blant annet vært programleder for TV2-suksessen «Skal vi danse». Her sammen med Carsten Skjelbreid i 2013. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Møttes på konsert

Guri og ektemannen møtte hverandre for mange år tilbake, og 40-åringen har beskrevet deres første møte som klisjéfylt.

De møttes nemlig på en konsert med Vogts band «Real Ones».

- Det var en klassisk groupie/rockestjerneforelskelse! Jeg blir ofte flau når folk spør hvordan vi møttes, for det er så klisjé å finne hverandre på konsert på den måten, har Solberg innrømmet overfor VG.

David merket at en blondine i salen fulgte ekstra godt med på ham på scenen, så han inviterte like gjerne Solberg med backstage da konserten var ferdig. Men TV-fjeset, som allerede da var fan av bandet, mente at de burde møtes ute i konsertlokalet i stedet.

- Jeg sa nei, fordi jeg syntes det var så klisjé - den blonde damen som ble med vokalisten, liksom, sa hun i 2011 til avisen.

Paret giftet seg i 2008 under en romantisk seremoni på toppen av Fløyfjellet i Bergen.

LES OGSÅ: - Jeg har alt å takke henne for