<strong>KEJEMPET FOR LIVET:</strong> Kort tid etter at Hans Olaf Hess ble stukket av verdens mest dødelige fisk på Robinsonøya, ble han fraktet til legestue. Der kjempet legene i flere timer for 46-åringens liv. Foto: TV 3
KEJEMPET FOR LIVET: Kort tid etter at Hans Olaf Hess ble stukket av verdens mest dødelige fisk på Robinsonøya, ble han fraktet til legestue. Der kjempet legene i flere timer for 46-åringens liv. Foto: TV 3 Vis mer

- Jeg trodde barna mine ville miste faren sin

«Robinson»-deltager Hans Olaf Hess var nær ved å dø under TV-innspillingen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dramatikken i årets «Robinsonekspedisjon» på TV3 når nye høyder i søndagens episode, da Hans Olaf Hess (46) i all hast blir bragt til lege etter å ha blitt stukket av verdens mest dødelige fisk.

- Det kjentes ut som et vespestikk da jeg var ute i vannet. Plutselig fikk jeg en voldsom smerte i hele beinet. Tærne ble helt blanke og oppsvulmet, og hele beinet verket. Musklene revner når giften sprer seg, og det gjorde så vondt at jeg ble helt desperat, sier Hans Olaf til Seher.no.

46-åringen ble stukket av den svært dødelige skorpion-fisken i steinfiskfamilien, og heldigvis reagerte de andre deltagerne raskt med å bandasjere det skadde beinet. Etter ca 15 minutter var et legeteam på plass, og Hans Olaf ble fraktet med hurtigbåt til produksjonens legestue.

- Jeg kastet opp og besvimte flere ganger. Jeg fikk syv sprøyter med morfin og klarte etter hvert ikke å snakke lenger. Det ble bare skriking og grining. Jeg skrek så mye at det skummet fra munnen min. Jeg ble helt vill. Alt var tåke for meg mens legene kjempet som besatt for å finne ut hva som hadde skjedd meg, forteller Hans Olaf. 

Ifølge Hans Olaf ble legeteamet bleke av skrekk da de oppdaget at han hadde blitt stukket av den dødelige skorpionfisken. De hadde nemlig ikke motgift til denne type skade, og besemte seg derfor for å sette 46-åringens bein i en bøtte med vann på over 46 grader.

- Det føltes som å bli kokt levende, og jeg ropte at de bare kunne skjære av meg beinet, sier Hans Olaf til Seher.no.

Og i løpet av de nærmere seks timene legene kjempet for Hurum-mannens liv, var han sikker på at han aldri skulle få se sine døtre på 20 og 14 år igjen.
 
- Jeg var helt sikker på at jeg skulle dø, og tenkte at barna mine ville miste faren sin. Jeg fikk et voldsomt savn til familien min, og ville be om unnskyldning for at jeg kunne være så egoististisk å utsette meg for dette i et TV-program.

Hans Olaf forteller at han flere ganger i livet har utsatt seg for livstruende situasjoner, og at han hele tiden søker adrenalinrush - men opplevelsen på Robinsonøya ble noe av det sterkeste han har opplevd.

- I morfinrusen visste jeg ikke forskjell på virkelighet og fantasi. Jeg gikk over til et helt annen nivå der jeg så voksne menn sitte og be, og jeg møtte igjen broren min som har vært død i 23 år. Jeg er ikke redd for å dø. Jeg var langt over på den andre siden, og etter hvert ble alt bare behagelig, sier han til Seher.no.
 
Hans Olaf fikk ikke varslet familien hjemme i Norge om sin dødskamp på Filipinene, men forteller at det ikke bare var enkelt å gjenforenes med sine kjære etter «Robinson»-oppholdet.

- Det var tøft å komme hjem til Norge. Jeg ble møtt med mye glede og mye sinne. Døtrene mine var veldig sinte, og ba meg slutte å utsette meg for farlige ting. De vil bare at jeg skal gjøre normale ting nå.

Mot alle odds overlevde den barske 46-åringen den store dosen med den dødelige giften. I flere måneder hadde Hans Olaf mareritt hver natt om at han skulle dø etter den dramatiske opplevelsen.

I dag føler «Robinson»-deltageren at nær-døden-opplevelsen har gjort ham til et bedre menneske.

- Jeg setter veldig pris på livet etter opplevelser som denne. Jeg har lyst til å leve og føler at jeg har mye ugjort. Så dødelig som denne fisken er, ser jeg ikke helt logikken i at jeg skulle overleve. Det må være noen som har flere planer for meg her på jorden, sier Hans Olaf Hess til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Jeg angrer sykt på at jeg lot meg stemme ut 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer