«Kalendær'n»

- Jeg trodde at han skulle fike til meg

Det skjer overraskende hendelser når komiker Martin Marki skal teste ut 24 juleøl i løpet av ti timer. Selv husker han lite fra innspillingen.

OVERRASKER: Martin Marki i Humornieu inviterer gjester for å teste ut 24 juleøl på under ett døgn i den nye juleølkalenderen «Kalendær'n» på Viafree. En av gjestene er Erik Follestad, der Marki tester ut intimgrensen hans. Video: Viafree Vis mer Vis mer

I syv år har humorgjengen i Humornieu laget julekalenderen «Kalendær'n», der komiker Martin Marki inviterer ulike gjester for å teste ut juleøl.

Det sendes én episode hver dag i desember fram til julaften, men det er en liten hake; alle 24 episodene ble spilt inn i løpet av én kveld.

Det er derfor bare å forvente en rekke uforutsigbare hendelser, og programleder Martin Marki forteller at han selv husker lite fra innspillingskvelden.

- Det var ti timers opptak. Vi startet på morgenen, så sluttet vi langt utpå kvelden. Jeg er like spent som alle andre på hva som egentlig skjuler seg i alt filmmaterialet vi har, sier han til Se og Hør.

Det er Marki selv som klipper programmet. Han får seg dermed en rekke overraskelser underveis i prosessen.

- Jeg har aldri hatt så fylleangst som jeg har hatt denne uken. Du kan jo tenke deg fylleangsten man kan få etter én kveld, og dermed gange det med 24. Jeg klipper programmet alene, og det å sitte og se gjennom det selv, er ganske interessant, forklarer han, og legger til:

- Det gjør noe med deg. Jeg tror nok jeg skal ta det litt med ro den nærmeste tiden.

Saken fortsetter nedenfor.

TESTER JULEØL: Programleder og komiker Martin Marki (t.h.) har mange forskjellige gjester i studioet i «Kalendær'n». Her sammen med komiker Lars Berrum. Foto: Humornieu
TESTER JULEØL: Programleder og komiker Martin Marki (t.h.) har mange forskjellige gjester i studioet i «Kalendær'n». Her sammen med komiker Lars Berrum. Foto: Humornieu Vis mer

- Røff i kantene

I en av episodene som vises senere i desember, har Marki tidligere hockeyspiller Erik Follestad på besøk i sofaen. Programlederen har da rukket å teste et relativt høyt antall juleøl, og det ender opp med å bli intimt i studioet.

  • Se videoen øverst i saken!

Martin Marki ønsker nemlig å teste ut intimgrensen til Follestad, noe som ender opp i et lite kyss.

- Dette var helt spontant. Follestad har jo et rykte på seg å være ganske røff i kantene, en ekte hockeyfyr. Jeg ville sjekke hvor langt jeg kunne komme inn på han, og da fikk jeg til og med et lite kyss. Jeg trodde jo at han bare skulle fike til meg, ler han.

Se og Hør har, etter gjentatte forsøk, ikke lyktes i å få en kommentar fra Erik Follestad.

Gjester som Stian Blipp, Ulrikke Falch, Thomas Gullestad og Sigrid Bonde Tusvik blir å se i sofaen ved siden av Martin Marki i løpet av desember.

Julekalenderbråk

Forrige uke gikk den kjente humoristen Morten Ramm, som startet opp humorkollektivet Humornieu, hardt ut mot TV Norge, etter at de kunngjorde at de i år skal sende en juleølkalender med tilsvarende konsept.

Bård Ylvisåker, Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold og Ole Martin Alfsen har også spilt inn et program der de har satt av én kveld til å drikke 24 juleøl.

«(...) Noen i Danmark lagde det i fjor faktisk, og onde tunger vil ha det til at de rappa konseptet til Marki. I år går det rykter om at Norges to største underholdere, nemlig brødrene YLVIS skal lage AKKURAT det samme. De er jo så flinke, hvorfor finner de ikke på noe eget?», skrev Ramm på Instagram etter at TV Norges konsept ble kjent.

Saken fortsetter nedenfor.

Kanalen har selv avvist at de har stjålet ideen til Humornieu og Martin Marki, ifølge NRK.

Sistnevnte legger ikke skjul på at han klør seg litt i hodet av det hele, men selv velger han å ikke skape rabalder.

- Jeg prøver bare å konsentrere meg om prosjektet mitt. De får stå for det selv, så konsentrerer jeg meg om meg. Jeg har ikke så veldig mye mer å si om det egentlig. Jeg føler jo litt at det er en liten veps som forstyrrer meg litt i arbeidet, men jeg prøver bare å lage noe så bra som jeg kan, sier han til Se og Hør.

«Kalendær'n» startet som et gutteromsprosjekt av Marki for flere år tilbake, med et svært lavt budsjett. I de seneste årene har det utviklet seg til å bli større og større, og det var i 2014 at Humornieu plukket det opp, ifølge Marki.

I år skal kalenderen også vises på Viafree.

- Det er mange store stjerner med, og jeg er helt ærlig ikke helt sikker på hva som skjer utover. Jeg har hørt noen rykter om at det blir en ganske vill fest. Humøret mitt er jo som en karusell, der jeg er sint, trist og kjempeglad. Det blir gøy å se, sier han.

LES OGSÅ: - Han har åpenbart ikke skjønt det