Anne Rimmen:

- Jeg trengte null betenkningstid for å si ja

Gjør comeback.

COMEBACK: Anne Rimmen er i høst tilbake på NRK for å lede TV-aksjonen. Foto: Erik Johansen / NTB
COMEBACK: Anne Rimmen er i høst tilbake på NRK for å lede TV-aksjonen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter fem år borte fra statskanalen er nå Anne Rimmen (39) tilbake for å lede TV-aksjonen. Hun får med seg Robert Stoltenberg (56) og Christian Strand (41), skriver NRK i en pressemelding.

TV-aksjonen i år går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Under aksjonsnavnet «Barn, ikke brud» ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap.

Den sendes på NRK 1 og NRK TV søndag 24. oktober.

LUR: Se og Hørs reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama flere uker i forveien. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

- Utrolig vondt og viktig

Årets TV-aksjon er for Plan, og har som mål å beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Prosjektene vil være i landene hvor barneekteskap er mest utbredt: I Bangladesh, Nepal, Niger, Malawi og Mali.

- Jeg trengte null betenkningstid for å si ja til å være programleder for TV-aksjonen. Årets tema er utrolig vondt og viktig, sier Anne Rimmen i pressemeldingen.

TILBAKE: Anne Rimmen skal sammen med Christian Strand og Robert Stoltenberg lede årets TV-aksjon. Foto: NRK.
TILBAKE: Anne Rimmen skal sammen med Christian Strand og Robert Stoltenberg lede årets TV-aksjon. Foto: NRK. Vis mer

- Må være med og bekjempe

Anne Rimmen sier til Dagbladet at hun alltid har hatt lyst til å jobbe med TV-aksjonen.

- Det er et tradisjonsrikt, viktig og meningsfylt prosjekt som har vært arrangert siden 1974, og regnes som verdens største dugnad, sier Rimmen til Dagbladet.

Hun er også svært engasjert i kampen mot barneekteskap.

- Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Tenk på det! Hvert tredje sekund! Barneekteskap er vold mot barn og det må vi være med og bekjempe, sier Rimmen.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember i fjor var det «Ravnen» som måtte kaste masken i «Maskorama» - og bak masken, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Gikk over til Discovery

Med TV-auksjonen gjør Rimmen comeback i NRK. Hun sluttet i statskanalen i 2016 og gikk over til Discovery, der hun blant annet ledet sendingene under årets sommer-OL.

Da hadde hun vært i NRK i ni år, og hadde vært programleder for sportssendingene, «Sommeråpent», «Idrettsgallaen», «Monsen på villspor» og dekket noen av verdens største idrettsarrangement.

Rimmen er glad for å være tilbake i NRK.

- Det er veldig hyggelig å være i NRK, flinke og fine folk overalt, og mange gamle kjente og noen nye bekjentskaper, avslutter Rimmen.

RUNDLURT: NRK-profil Ole Rolfsrud får beskjed om at forberedelser ikke er nødvendig når han blir invitert til innspilling av «Friminutt Live». Det er bare én hake. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

LES OGSÅ: Røper ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer