Noman Mubashir:

- Jeg trengte en utfordring

Kommer med en oppfordring til alle menn.

UTFORDRER SEG SELV: Noman Mubashir takket ja til «Drag me out» fordi han trengte en utfordring. Foto: Espen Solli
UTFORDRER SEG SELV: Noman Mubashir takket ja til «Drag me out» fordi han trengte en utfordring. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

I mandagens episode av TVNorge-serien «Drag me out» fikk vi se programleder Noman Mubashir (47) prøve seg som dragqueen i konkurranse mot tidligere AUF-leder Eskil Pedersen (38).

Da Se og Hør tok en prat med han på premierefesten til TV-programmet, var han svært fornøyd med sin egen deltakelse.

- Det var kjempegøy, fordi jeg hadde jo aldri vært i drag før! Jeg hadde veldig lyst til å være med fordi jeg selv trengte en utfordring, også ville jeg hylle alle dragartistene som gjør en fantastisk jobb. De har jo stått i bresjen for LGBTQ+ frigjøringen som var før i tiden.

«DRAG ME OUT»: En av deltakerne får sjokk av å se seg selv i speilet etter å ha blitt forvandlet til en Drag queen. Video: Discovery+. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Jeg husker da jeg var liten så jeg egentlig aldri noen homofile på TV, men de jeg så var dragartister. De var med på å pushe grenser og gjøre homofili til noe kult i den tiden det var vanskelig å være homofil, forteller han, og mimrer tilbake til da han først så gruppen Great Garlic Girls, en norsk dragshow-gruppe som har holdt på siden 1981.

- Prøver å stå rakrygget

Selv sto 47-åringen frem som homofil i 2016. Både venner og kollegaer visste om Mubashirs legning, men det var ikke før han hørte kong Haralds (85) mye omtalte tale om nestekjærlighet, at han turte å si det offentlig.

I tillegg er han en praktiserende muslim, noe som gjorde det litt ekstra vanskelig for han å stå frem.

UGJENKJENNELIG: Noman Mubashir (t.v) er nesten ikke til å kjenne igjen som dragqueen. Foto: Cato Ingebrigtsen/Discovery+
UGJENKJENNELIG: Noman Mubashir (t.v) er nesten ikke til å kjenne igjen som dragqueen. Foto: Cato Ingebrigtsen/Discovery+ Vis mer

- Jeg har fått mye hyggelig respons både fra etnisk norske og fra folk med pakistansk og muslimsk bakgrunn. Men så er det også noen hatere. Men jeg prøver å stå rakrygget og fokusere på de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått, kunne han fortelle den gang.

Mubashir var den første norske muslimen til å lede lørdagsunderholdning på NRK, og nå er han altså første norske muslimen som stiller i drag på norsk TV. Responsen på deltakelsen hans i «Drag me out» virker å være positiv hittil.

KLEINT: Stuntreporter Erlend Elias klarer ikke dy seg når stjernene fra «Drags» dukker opp i nettopp ... drag. Video: Rød Løper Vis mer

- Enkelte muslimer liker nok ikke at jeg er med i «Drag me out», men jeg håper og tror at de fleste synes det bare er morsomt og underholdende. Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger ennå, men jeg har lagt merke til at flere av mine muslimske venner og bekjente har vært svært stille etter at jeg delte bilde i drag på Instagram nylig. Lurer på hvorfor? skriver han i en tekstmelding til Se og Hør.

Programlederen har også en oppfordring til alle menn om å utfordre komfortsonen sin.

DRAG: Marius Hagen skal stæsje opp kjendiser på Youtube denne våren. Video: Rød Løper/ Youtube/PamelaThePam. Vis mer

- Vi menn trenger å komme i kontakt med vår indre kvinne. Det er ikke farlig i det hele tatt. Det viser bare at jeg er trygg på meg selv. Alle menn burde bli en dragqueen iblant.

Og da Se og Hør spurte på premiefesten om det var noe han lærte ved seg selv under prosessen, var Mubashir kjapp med svaret:

- Jeg lærte at det er utrolig vanskelig å gå med stiletthæler, sier han spøkefullt.

LES OGSÅ: Veldig hyggelig å møte ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer